Een frisse salade
Dit gerecht is de perfecte combinatie van frisheid, knapperigheid en romigheid. Frisse zelfgemaakte tzatziki, sappige tomaten, rode ui en dus…crispy feta. Nu moet ik je waarschuwen, dit is het moeilijkste gedeelte van het hele recept.
Verleidelijk lekker
Waarom? Omdat het zo verleidelijk is om al die stukjes kaas gewoon op te eten voordat ze zelfs maar in de oven zijn geweest! Maar probeer jezelf in bedwang te houden, want geloof me, het eindresultaat is het wachten meer dan waard. Serveer deze lekkere salade als hoofdgerecht, voor een lichte lunch of als bijgerecht bij een zomerse barbecue – and impress you guests!
Tip
Dus waar wacht je nog op? Ga naar die supermarkt, verzamel alle ingrediënten en maak vanavond nog deze overheerlijke Griekse pastasalade met krokante feta. En nog een laatste tip van mama Mil: blijf experimenteren in de keuken en geniet van elk hapje!

Griekse pastasalade met krokante feta
Ingrediënten
- 300 gr pasta rigatoni
- 2 komkommers
- 6 el Griekse yoghurt
- 4 flinke tenen knoflook
- 6 tomaten
- 1 rode ui
- 4 el olijfolie + extra om de fetablokjes in te bakken
- 2 citroenen
- 2 takjes munt
- 4 takjes dille
- 2 blokken feta 200 gr
- 30 gr boter
- 120 gr filodeeg 4 vellen
- 3 el zwarte olijven
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet en spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
- Snijd de komkommers in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Rasp de komkommer met een medium rasp. Bestrooi de komkommer met zout. Knijp teentjes knoflook de yoghurt uit en schep door de gekookte pasta.
- Snijd de tomaten door de helft en de rode ui indunne ringen. Meng 4 eetlepels olijfolie met sap van 2 citroenen. Hak munt endille fijn en meng door de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schepalles door de pasta.
- Maak als laatste de crispy feta. Snijd de feta in stukjes van 2 x 1 centimeter. Smelt de boter in een steelpannetje. Leg een vel filodeeg op een plank, bestrijk met gesmolten boter en leg de tweede filodeegvel er op. (Doe met de twee andere vellen hetzelfde). Pak elk stukje feta in het filodeeg en vouw de randjes goed dicht. Maak, als ze uitgedroogd zijn weer een beetje vochtig met wat water. Maak zo 16 blokjes.
- Verhit een laag olijfolie, ca 1 centimeter in een koekenpan en frituur de feta in 1-2 minuten rondom krokant en goudbruin. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd de blokjes doormidden en verdeel ze samen met de olijven over de salade.
Tip
- Filodeeg droogt snel uit, maak eerst de helft van de blokjes en bewaar de andere twee vellen onder een vochtige schone theedoek.
- Recepten
- Gezonde recepten
- Griekse recepten
- Pasta recepten
- Pastasalade recepten
- Salade recepten
- Seizoensrecepten
- Wereldkeuken
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
