Griekse maaltijdsalade met gegrilde kip

De Griekse keuken

De Griekse keuken staat bekend om zijn rijke smaken en gebruik van verse ingrediƫnten, waarbij olijfolie, kruiden zoals oregano en tijm, en veel groenten een centrale rol spelen. Feta, halloumi en kefalotyri zijn geliefde kazen, terwijl vis en zeevruchten, met name langs de uitgestrekte kustlijn, veelvuldig worden gebruikt. Lamsvlees is een kenmerkend vlees in gerechten zoals moussaka en souvlaki. Vers brood en deegwaren, waaronder filodeeg, voegen een extra dimensie toe, terwijl zoete lekkernijen zoals baklava en loukoumades de Griekse kers op de taart zijn. Ja, hier moet je toch wel dol op zijn.

Griekse salade met gegrilde kip miljuschka

Fris en kleurrijk

Deze Griekse maaltijdsalade met gegrilde kip is het perfecte gerecht voor een gezonde, maar smaakvolle lunch of avondmaaltijd. Wat maakt deze salade nou zo onweerstaanbaar? Laten we beginnen met de kleurrijke mix van ingrediƫnten die elke hap een feest maakt. De frisse komkommer, de romige feta, de pittige olijven en de zongerijpte tomaten: het lijkt wel de zomer op je bord! En dan de gegrilde kip die zorgt voor een stevige bite en een heerlijk rokerige smaak. Het is een salade die niet alleen goed voor je is, maar die je ook een instant vakantiegevoel geeft.

Deze maaltijdsalade is gezond en voedzaam

Wat deze Griekse salade zo gezond maakt? Ten eerste is hij super voedzaam. De kip levert eiwitten, terwijl de groenten bomvol vitaminen en mineralen zitten. De olijfolie in de dressing is een bron van gezonde vetten, die je hart een handje helpen. En laten we de feta niet vergeten: een beetje kaas maakt alles lekkerder, maar in dit geval zorgt het ook voor een mooie bron van calcium. De combinatie van de frisse smaken en de hartige ingrediĆ«nten zorgt ervoor dat je geen moment het idee hebt dat je iets ā€œgezondsā€ eet, terwijl je lichaam wel blij is met alles wat het binnenkrijgt.

Kortom, de Griekse maaltijdsalade met gegrilde kip is een hit op elk moment van de dag. Het is een kleurrijk, lekker en gezond gerecht dat je keer op keer wilt maken.

Griekse salade met gegrilde kip 1 miljuschka
Totale tijd50 minuten

Griekse maaltijdsalade met gegrilde kip

3.80 van 5 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 3 takjes verse oregano
  • 2 citroenen sap en rasp
  • 3 el honing
  • 7 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 500 gr kippendijfilets
  • 3 platbroodjes
  • 1 blik kikkererwten 400 gr
  • 380 gr tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 el kappertjes
  • 100 gr spinazie
  • 4 el pitloze zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 100 gr feta
  • 3 takjes verse dille
  • 2 takjes verse munt
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Hak de blaadjes van de oregano fijn. Meng in een ruime kom het sap en rasp van de citroen, honing, fijngehakte oregano, 6 eetlepels olijfolie, witte wijnazijn en paprikapoeder. En breng op smaak met peper en zout. Houd een 5 eetlepels apart voor de dressing.
  • Leg de kippendijen in het overgebleven citroenmengsel en laat ze 20 minuten marineren.
  • Leg de platbroden op een plank en bestrijk met 1 el olijfolie. Grill ze in Satisfry. Leg het grillrooster in het apparaat. Zet je de grillstand aan op 260 graden. Het apparaat verwarmt eerst voor, stel daarna in op 4 minuten. Keer het brood halverwege om. Scheur of snijd het brood in stukken. Grill 1 platbrood per keer.
  • Laat de gemarineerde kip uitlekken, snijd in stukjes en rijg aan spiesjes. Zet opnieuw de slowcooker op de grillstand en 260 graden, laat het apparaat voor verwarmen en stel dan in op 8 minuten. Leg de spiesen naast elkaar in het apparaat en keer ze halverwege om.
  • Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de komkommer in stukjes, leg ze in een grote schaal. Voeg de kikkererwten, kappertjes, spinazie en olijven toe.
  • Hak de rode ui, dille en munt fijn. Meng ze met de apart gehouden citroendressing en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de groenten in de schaal. Schep de stukken gegrild platbrood erdoor en verkruimel de feta over de salade. Serveer met de gegrilde kip spiesjes.

Tip!

  • Voor een extra gezonde variant kun je volkoren platbroodjes gebruiken. Een keertje geen vlees? Snijd paddenstoelen en aubergine in plakken. Laat ze 5 minuten marineren en rijg ze aan de spiesen. Grill ze daarna in het apparaat.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Griekse salade met gegrilde kip 1 miljuschka

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.