Granola taart recept

Wie zegt dat taart alleen voor speciale gelegenheden is? Met deze granola taart tover je elke ochtend om tot een feestje. De knapperige bodem, gemaakt van havervlokken, amandelen en kokos, vormt de perfecte basis voor een romige laag van volle yoghurt verrijkt met een vleugje honing en frisse limoen. Daarbovenop een kleurrijke mix van vers fruit zoals mango, aardbeien en bramen. Het resultaat is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een voedzaam begin van je dag.

Geef er een eigen twist aan!

Het mooie aan deze granola taart is dat je eindeloos kunt variëren met de toppings. Denk aan seizoensgebonden fruit, een handjevol noten of een drizzle van pure chocolade voor de liefhebbers. En het beste van alles? Je kunt zonder schuldgevoel genieten, want deze taart zit boordevol gezonde ingrediënten die je energie geven voor de rest van de dag. Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en maak van je ontbijt een dagelijks feestje!

Granola taart

Recept granola ontbijt taart: bereidingswijze

Elk ontbijt wordt feestelijk met deze heerlijke granola taart. Hoe je hem moet maken, leg ik stap voor stap aan je uit.

Granola taart
Totale tijd35 minuten

Granola taart recept

4.35 van 29 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 ml maple syrup
  • 3 eetlepels kokosvet
  • 1 eiwit

Vulling

  • 500 gr Volle yoghurt
  • 1 limoen
  • 50 ml honing
  • 1 mango
  • 10 aardbeien
  • 10 bramen
  • 10 trosjes aalbessen
  • 4 vijgen
  • Handvol bosbessen
  • Handvol groene druiven

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm eerst de oven op 175 graden.
  • Smelt daarna het kokosvet met de honing.
  • Meng dan de havervlokken, amandelen en kokos en giet daar het kokos-honing vet bij.
  • Roer nu het eiwit er doorheen.
  • Druk alles in een taartvorm met een losse bodem van 24 cm doorsnede.
  • Bak de taart 20 minuten. Meng nu de volle yoghurt met de honing en het rasp en sap van 1 limoen.
  • Verdeel het fruit over de taart en je kunt genieten van een heerlijke granola taart als ontbijt. Of op welk moment van de dag dan ook…
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.