Nog op zoek naar een last-minute verfrissend dessert voor Kerstmis? Deze granaatappel spoom is supersnel te maken en verrassend van smaak. En ideaal te serveren als een pre-dessert: tussen het hoofdgerecht en het echte dessert in, als een soort mondverfrisser.
Pak je mooiste glazen uit de kast en zet dit feestelijke granaatappel-drankje binnen een mum van tijd klaar voor je gasten. Succes gegarandeerd!
Wil je deze spoom vegan maken? Kies dan voor plantaardige yoghurt–ijs. Zo kunnen ook gasten die veganistisch eten, meegenieten van dit dessert.
Wil je dit recept voor kinderen of zwangeren maken? Gebruik dan kinderchampagne (bijvoorbeeld Jip & Janneke-champagne van HEMA) of frisdrank met prik, zoals Rivella of Spa Fruit.

Granaatappel spoom: een verfrissend dessert
Ingrediënten
- 200 ml granaatappelsap
- 200 ml prosecco
- 4 bollen yoghurtijs
- 2 el granaatappelpitjes
Bereidingswijze:
- Neem 4 mooie glazen en schenk in elk glas 50 ml granaatappelsap. Schep in elk glas een bol yoghurtijs en giet er prosecco overheen. Garneer met granaatappelpitjes.
- Recepten
- Dessert
- Dieetsoorten
- Drankjes
- Feestdagen recepten
- Kerstrecepten
- Nagerechten
- Snelle recepten
- Vegan recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.