Gnocchi Carbonara met knoflookbrood uit de Airfryer

Gnocchi, kleine kussentjes geluk!  

Gnocchi (spreek uit als ‘njokki’) zijn van die Italiaanse deegkussentjes die ergens tussen pasta en aardappelpuree in zitten en geloof me, dat is een héél goede plek om te zitten. Ze worden traditioneel gemaakt van aardappel, bloem en ei, en zijn superzacht vanbinnen. In Italië eet je ze vaak met boter en salie of een rijke vleessaus, maar ze zijn ook perfect voor snelle comfort gerechten zoals deze gnocchi Carbonara. En het mooie is: je hoeft ze niet eens te koken! In de Airfryer worden ze goudbruin en krijgen ze een krokant randje, wat een heerlijk contrast geeft met die romige saus. Gnocchi zijn dus niet alleen comfortfood pur sang, maar ook ideaal als je snel iets bijzonders op tafel wilt zetten. 

De magie van gnocchi in de Airfryer 

Gnocchi kennen we natuurlijk als die zachte aardappelbolletjes die normaal gesproken even de pan in gaan. Maar in de Airfryer worden ze zo veel leuker. De buitenkant krijgt een lekker krokant randje, terwijl de binnenkant zacht en fluffy blijft. Voeg daar spekjes bij die hun zoute, knapperige werk doen, en je snapt waarom dit gerecht zo’n feestje is. Door de stoomfunctie van de Airfryer wordt de gnocchi niet uitgedroogd en dat is key voor die perfecte bite. 

Dus gooi je pannenset, maar even aan de kant, want met dit recept doen we alles in één apparaat. Twee laden, twee functies, nul stress. FAN-TAS-TISCH.

Mil Airfryer gnocchi carbonara

Carbonara = Italiaanse comfort  

Carbonara, maar dan anders. Geen spaghetti, maar gnocchi. Geen room, want dat hoort er officieel niet in. Wel eidooiers, Parmezaan en héél veel zwarte peper. En dat alles bindt zich tot een romige saus die de gnocchi volledig omarmt. Het geheim? Goed heet mengen. De hitte van de gnocchi maakt de saus dik en fluweelzacht, zonder dat je een pan op het vuur hoeft te zetten. 

Dit is zo’n gerecht dat eruitziet alsof je een uur in de keuken hebt gestaan, maar eigenlijk binnen 20 minuten op tafel staat. En dat willen we, toch? Lekker eten, zonder ingewikkeld gedoe. 

Knoflookbrood on the side, yes please!  

En dan het knoflookbrood. Want als je dan toch die Airfryer aanzet, waarom zou je niet ook meteen wat sneetjes ciabatta meebakken? Zelfgemaakte kruidenboter met knoflook, Parmezaan en verse peterselie en dat allemaal lekker krokant gegrild. De geur alleen al is om te watertanden. Perfect om te dippen in de laatste restjes saus, of gewoon om als snack naar binnen te schuiven terwijl je staat te roeren. 

Slim en snel koken met de Airfryer met stoomfunctie 

Wat dit recept echt bijzonder maakt, is hoe slim je met die Airfryer met stoomfunctie werkt. In de ene lade het brood, in de andere lade de spekjes en gnocchi. Dankzij de stoom wordt alles mooi sappig en blijft niets uitdrogen. En omdat je de twee laden tegelijk instelt, heb je alles precies op tijd klaar. Je hoeft niet heen en weer te rennen of iets warm te houden, gewoon even instellen en klaar. 

Een bijkomend voordeel? Veel minder afwas. Geen extra pannetjes, geen overschot aan olie. Alles in één apparaat. Daar houden we van, toch?!  

Succes met koken, en natuurlijk smakelijk!  

Gnocchi carbonara miljuschka
Totale tijd20 minuten

Gnocchi Carbonara met knoflookbrood

Gnocchi Carbonara met knoflookbrood, een gerecht om je vingers bij af te likken!
Nog geen beoordelingen
Printen

Benodigdheden

  • 1 Airfryer met stoomfunctie

Ingrediënten

2 porties
  • 25 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr platte peterselie
  • 4 sneetjes ciabatta of stokbrood
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 400 gr gnocchi
  • 3 eieren
  • 60 ml volle melk

Bereidingswijze: 

  • Doe de boter in een kommetje. Rasp de knoflook erboven. Rasp er 10 gram Parmezaanse kaas boven. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Besmeer de sneetjes brood met de kruidenboter en leg, met de besmeerde kant naar boven, in de linker lade van de Airfryer. 
  • Doe de spekreepjes in de bak accessoire en zet hem in de rechterlade van de Airfryer en bak 8 minuten op 190 °C.  
  • Voeg de gnocchi en chilivlokken toe en breng op smaak met zwarte peper. Schep om. 
  • Stel de linker lade in op 180 °C, 8 minuten en de rechterlade op 190 °C, 12 minuten met een beetje stoom. Zet de Airfyer aan, het is dan allemaal tegelijk klaar. Schep de gnocchi af en toe om. 
  • Splits ondertussen de eieren. Doe de dooiers in een kom (de eiwitten worden niet gebruikt). Rasp de rest van de Parmezaanse kaas boven de kom. Voeg de melk toe, breng op smaak met veel versgemalen zwarte peper en roer goed door elkaar met een vork.  
  • Schenk het eimengsel bij de gnocchi en roer door tot het een gebonden saus is en de kaas is gesmolten.  
  • Verdeel de gnocchi over 2 borden en rasp er eventueel een beetje extra Parmezaanse kaas over. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer met het knoflookbrood.  

Tip!

Eet de gnocchi meteen als de saus goed is gemengd. Goed warm is dit gerecht het lekkerst. Lekker met een simpele groene salade. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka pastabord hkliving

    Pastabord

    Het eten is nog zoveel lekkerder als het op een mooi bord ligt.

    17,95
    Koop via Bijenkorf
  • miljuschka snijdplank

    Snijplank

    Hak er lekker op los met deze fantastische snijplank.

    44,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka staafmixer hema

    Staafmixer

    Elke saus maak je in een handomdraai met deze staafmixer.

    24,99
    Koop via Hema
  • miljuschka pastamachine

    Pastamachine

    Zelf pasta maken moeilijk? Echt niet, oh en die kleur!

    91,45
    Koop via bol.com
Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.