Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht

Caprese, maar dan met een twist

De klassieke caprese ken je natuurlijk wel, tomaat, mozzarella, basilicum. Maar gooi daar gnocchi bij in de pan en je krijgt ineens een warme, smeuïge variant waar je dus echt stil van wordt. De mozzarella smelt tussen de zachte gnocchi, de tomaatjes geven een frisse bite en dat blaadje basilicum op het eind? Die maakt het helemaal af. Bonuspunten als je er een drupje goede olijfolie overheen doet voor de extra shine.

Snel, simpel en sexy

Deze gnocchi caprese is ideaal voor drukke dagen waarop je wel lekker wil eten, maar geen zin hebt om uren te staan zwoegen. Alles in één pan, binnen 20 minuten op tafel. Geen gedoe, wél een resultaat alsof je bij een schattig Italiaans tentje aan zee zit te dineren. En het beste van alles? Het ziet er ook nog eens gezellig uit op je bord. Lekker veel kleur, lekker veel smaak—en echt niemand die proeft hoe makkelijk dit was om te maken.

Perfect voor etentjes (of gewoon voor jezelf)

Of je nou vrienden over de vloer hebt of alleen eet in je pyjama met een Netflix-serie erbij: dit gerecht stelt nooit teleur. Serveer ‘m in een mooie schaal, strooi er wat extra verse basilicum overheen en iedereen denkt dat je uren in de keuken hebt gestaan. Niemand hoeft te weten dat je in werkelijkheid binnen een kwartier klaar was en alleen een pan en een spatel hebt gebruikt. Jouw geheim is veilig bij mij.

Gnocchi over? Probeer dan ook eens deze gnocchi met blauwe kaas en prei.

gnocchi caprese
Totale tijd20 minuten

Gnocchi caprese

4.46 van 160 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 75 g slamelange met rucola
  • 1 bosje basilicum blad geplukt
  • 2 bollen buffelmozzarella uitgelekt, in stukjes
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • extra vergine olijfolie

Bereidingswijze: 

  • Breng een grote pan water aan de kook. Kook hierin de gnocchi 1 minuut, giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de gnocchi in 6-8 minuten rondom goudbruin en knapperig. Schud de gnocchi in een grote mengkom.
  • Schep de kerstomaatjes, de slamelange en het basilicumblad erdoor. Verdeel het gnocchimengsel over kommen en verdeel de stukjes buffelmozzarella erover. Strooi er zeezoutvlokken en zwarte peper overheen. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.