Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht

Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht

Iedereen is wel bekend met een salade caprese, waarin mozzarella en tomaat in combinatie met basilicum de hoofdrol spelen. Dit is een variatie hierop waarbij je gnocchi gebruikt. Die kun je makkelijk kant- en klaar kopen (maar zelf gnocchi maken dat is natuurlijk ook een optie!).

De gnocchi kook je volgens de gebruiksaanwijzing en je laat ze even goed uitstomen. Daarna bak je de zachte bolletjes krokant en goudbruin in een koekenpan – en dat maakt ze zo verschrikkelijk lekker! In combinatie met de romige mozzarella, veel kerstomaatjes en natuurlijk verse basilicum is deze gnocchi caprese een gerechtje die zomer schrééuwt.

Gnocchi over? Probeer dan ook eens deze gnocchi met blauwe kaas en prei.

Gnocchi caprese

gnocchi caprese
Totale tijd20 minuten

Gnocchi caprese

4.46 van 160 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 75 g slamelange met rucola
  • 1 bosje basilicum blad geplukt
  • 2 bollen buffelmozzarella uitgelekt, in stukjes
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • extra vergine olijfolie

Bereidingswijze: 

  • Breng een grote pan water aan de kook. Kook hierin de gnocchi 1 minuut, giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de gnocchi in 6-8 minuten rondom goudbruin en knapperig. Schud de gnocchi in een grote mengkom.
  • Schep de kerstomaatjes, de slamelange en het basilicumblad erdoor. Verdeel het gnocchimengsel over kommen en verdeel de stukjes buffelmozzarella erover. Strooi er zeezoutvlokken en zwarte peper overheen. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.