Glutenvrije hartige koekjes

Op zoek naar glutenvrije hartige koekjes? Ik heb het ideale recept voor je, passend in een glutenvrij dieet of als je coeliakie hebt. Je maakt ze heel eenvoudig van lijnzaad, amandelmeel en glutenvrij bakmeel. Uiteraard is dit een basisrecept en kun je er volop mee variëren.

Glutenvrije hartige koekjes: hoe zit het met die gluten?

Gluten is een eiwit dat in granen voorkomt zoals in tarwe, gerst, spelt, meel en bloem. Het zit dus vrijwel altijd in brood, taart, pizza, pasta en andere vergelijkbare producten. Gluten zorgen voor een luchtige structuur en vastigheid. Ze zeggen ook wel dat de gluten “het skelet van het product” vormen. 

Toch zijn er veel mensen die niet goed tegen gluten kunnen. Daarom probeer ik daar ook regelmatig andacht aan te besteden op mijn website. Zoals met deze glutenvrije hartige koekjes: lekker om te serveren bij een kaasplankje of borrelplateau.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere glutenvrije recepten.

Glutenvrije hartige koekjes

Glutenvrije hartige koekjes
Totale tijd30 minuten

Glutenvrije hartige koekjes

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen
  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 3 el koud water
  • 150 gr fijn amandelmeel
  • 116 gr glutenvrij bakmeel
  • 1 el suiker
  • 60 gr koud water of plantaardige melk
  • 1 tl zout

Bereidingswijze: 

  • Meng het gemalen lijnzaad met het water en laat dit 10 minuten staan.
  • Doe in een aparte kom amandelmeel, glutenvrij meel, zout en suiker.
  • Voeg dit samen met de melk toe aan het lijnzaadmengsel en kneed tot het een mooie bol wordt. Als het deeg te droog is voeg dan wat extra water toe. Als het te nat is voeg je wat extra bloem toe.
  • Stort het deeg uit op het aanrecht en rol uit met een deegroller.
  • Snijd vierkantjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de bodem goudbruin voor 20 minuten op 180 graden hete lucht.
  • Laat de bodem voor 30 minuten afkoelen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.