De smaken van een cocktail, maar dan met een pittige gember-kick. Een kick-tail! Deze mocktail is het perfecte drankje om in grotere hoeveelheden te maken, ideaal voor een feestje dus.
Wat is een mocktail?
First things first. Wat is een mocktail nou eigenlijk? Een mocktail is net als een cocktail een drankje dat uit minimaal drie ingrediënten bestaat. In een mocktail zit – anders dan in een cocktail – geen alcohol. Je kunt mocktails maken van verschillende soorten sap, siroop of zelfs thee. In dit recept voor de Ginger kick-tail gebruiken we een combinatie van 0.0% bier en ginger beer, een spicy frisdrank op basis van gember. Die combinatie met verse munt, gember, citroen én limoen levert dit verfrissende drankje op, ideaal voor de zomer. Hier vind je trouwens nog wat inspiratie als je op zoek bent naar een verkoelend zomerdrankje.
Kick-tail maken
Heb je al dorst? Met dit recept maak je een grote kan vol Ginger kick-tail, waarmee je voorlopig wel even vooruit kunt. De verse munt geeft dit drankje dat zonnige cocktail-gevoel, de citroen en limoen zorgen samen voor bergen frisheid. Vergeet vooral het ijs niet, want dat maakt dit drankje helemaal af. Heb je de smaak van gember in je drankje helemaal te pakken? Dan is dit recept van Alison Roman misschien ook iets voor jou.

Ginger kick-tail
Ingrediënten
- 4 takjes munt blad in hele dunne reepjes
- 4 cm verse gemberwortel in hele dunne plakjes
- 1/2 citroen schoongeboend, in dunne schijfjes
- ½ limoen schoongeboend, in dunne schijfjes
- 1 l 0.0% bier
- 1 l ginger beer
Bereidingswijze:
- Verdeel de munt, plakjes gember en schijfjes citroen en limoen over meerdere glazen en doe hier een aantal ijsklontjes in.
- Schenk gelijke hoeveelheden 0.0% bier en gemberbier in de glazen met ijs en serveer.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.