Je maakt deze Halloween traktatie met felgroene Granny Smith-appels en een zwart karamellaagje, die extra donker wordt door de eetbare zwarte kleurstof.


Giftige appels voor Halloween
Ingrediënten
- 6 groene appels Granny Smith
- 220 gram bruine suiker
- 125 ml slagrooom
- 60 gram boter
- 1 el vanille-extract
- zwarte kleurstof
Bereidingswijze:
- Doe de slagroom en suiker in een sauspan en laat rustig oplossen, onder constant roeren.
- Voeg de boter in 4 delen toe, blijf goed roeren. Voeg e vanille toe en laat de karamel op middelhoog vuur dikker worden, in zo’n 6 minuten. Haal van het vuur en meng de kleurstof erdoor tot de karamel diep zwart is.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Dip de appels een voor een in de karamel, draai even rond, laat afdruipen en zet op de bakplaat. Laat ongeveer een uurtje hard worden.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.