Giftige appels: een griezelige Halloween snack

Waarom deze Halloween appels zo betoverend zijn

Deze giftige appels zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een traktatie voor je smaakpapillen. Het frisse van de Granny Smith-appels combineert perfect met het zoete van de zwarte karamellaag, die dankzij de eetbare kleurstof een mysterieuze uitstraling krijgt. Het is alsof je een stukje magie in je mond stopt.

Deze Halloween appels zijn hartstikke leuk om te versieren

Hoewel het recept eenvoudig is, biedt het volop ruimte voor creativiteit. Versier de appels met eetbare oogjes, een vleugje poedersuiker of een scheutje gesmolten chocolade. Laat je fantasie de vrije loop en maak van deze Halloween-traktatie een kunstwerkje dat je gasten zal verrassen.

Je maakt deze Halloween traktatie met felgroene Granny Smith-appels en een zwart karamellaagje, die extra donker wordt door de eetbare zwarte kleurstof.

Gifitige appels

Snel, simpel en super leuk

Met slechts een paar ingrediënten en wat geduld zet je in ongeveer 2 uur een indrukwekkende Halloween traktatie op tafel. Geen gedoe, geen ingewikkelde stappen, gewoon pure eenvoud die werkt. Ideaal voor last-minute feestjes of als je samen met kinderen iets leuks wilt maken.

Gifitige appels
Totale tijd2 uur 20 minuten

Giftige appels voor Halloween

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediënten

6 stuks
  • 6 groene appels Granny Smith
  • 220 gram bruine suiker
  • 125 ml slagrooom
  • 60 gram boter
  • 1 el vanille-extract
  • zwarte kleurstof

Bereidingswijze: 

  • Doe de slagroom en suiker in een sauspan en laat rustig oplossen, onder constant roeren.
  • Voeg de boter in 4 delen toe, blijf goed roeren. Voeg e vanille toe en laat de karamel op middelhoog vuur dikker worden, in zo’n 6 minuten. Haal van het vuur en meng de kleurstof erdoor tot de karamel diep zwart is.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Dip de appels een voor een in de karamel, draai even rond, laat afdruipen en zet op de bakplaat. Laat ongeveer een uurtje hard worden.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • Website shop the tools (10)

    Le Creuset ovenschaal

    Met deze ovenschaal tover je in no time de lekkerste ovengerechten op tafel, van smeuïge lasagnes tot knapperige ovenschotels.

    43,-
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (1)

    Grote mok

    Deze grote mok is perfect voor je ochtendkoffie of een warme chocolademelk, lekker groot, extra gezellig!

    19,95
    Te koop via Bijenkorf
  • Kopie van Website shop the tools (1)

    Servetten

    Geef je tafel een luxe en warme uitstraling met deze geweldige servetten.

    23,95
    Te koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (13)

    Peper en zout molen

    Breng smaak en stijl tegelijk aan tafel met deze mooie peper en zoutmolen. Draaien, strooien en genieten maar!

    44,99
    Te koop via Bol.com
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.