Giftige appels: een griezelige Halloween snack

Je maakt deze Halloween traktatie met felgroene Granny Smith-appels en een zwart karamellaagje, die extra donker wordt door de eetbare zwarte kleurstof.

Gifitige appels

Gifitige appels
Totale tijd2 uur 20 minuten

Giftige appels voor Halloween

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediënten

6 stuks
  • 6 groene appels Granny Smith
  • 220 gram bruine suiker
  • 125 ml slagrooom
  • 60 gram boter
  • 1 el vanille-extract
  • zwarte kleurstof

Bereidingswijze: 

  • Doe de slagroom en suiker in een sauspan en laat rustig oplossen, onder constant roeren.
  • Voeg de boter in 4 delen toe, blijf goed roeren. Voeg e vanille toe en laat de karamel op middelhoog vuur dikker worden, in zo’n 6 minuten. Haal van het vuur en meng de kleurstof erdoor tot de karamel diep zwart is.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Dip de appels een voor een in de karamel, draai even rond, laat afdruipen en zet op de bakplaat. Laat ongeveer een uurtje hard worden.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.