Gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi

De snijbonen in deze gezonde salade

De verse snijbonen in dit recept snijd ik in lange dunne reepjes, zo kun je ze kort al dente koken zodat ze nog een lekkere bite hebben. Ongeveer van juli tot oktober is de snijboon in het seizoen en dus op zijn best. Maar je kan ze tegenwoordig eigenlijk het hele jaar door kopen bij de groenteboer of goed gesorteerde supermarkt. Kun je echt geen (kwalitatieve) snijbonen vinden, gebruik dan sperzieboontjes.

Probeer ook eens deze groene bonensalade als je snijbonen over hebt!

Variaties op deze snelle salade

Deze gezonde salade kun je uiteraard aankleden zoals je wil. Voeg komkommer of bleekselderij toe, gegrilde groenten zoals courgette en broccoli, geroosterde paprika’s of frisse radijsjes. 

Toch liever geen vega salade? Voeg dan gegrilde kip (zoals kippendijen) of kalkoen toe in plaats van de halloumi. Maar eigenlijk zou ik je willen aansporen om ‘m eens lekker plantaardig te houden: je hebt in deze gezonde salade eigenlijk echt geen vlees of gevogelte nodig!

Speltsalade met halloumi

Gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi
Totale tijd20 minuten

Gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi

4.67 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 150 gr spelt
  • 150 g snijbonen in lange dunne reepjes gesneden
  • 150 gr halloumi in plakken
  • 150 gr kerstomaatjes gehalveerd of in kwarten
  • 1 bosje radijs puntradijs indien aanwezig, in plakjes

Dressing

  • 2 tl mierikswortel
  • 2 el magere yoghurt naturel
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
  • Zet een pannetje met water op en kook de snijbonen in een paar minuutjes beetgaar. Giet af en laat ook uitlekken.
  • Neem een ruime kom en meng hierin de snijbonen, de gekookte spelt, de tomaatjes en de radijs.
  • Snij de halloumi in dikke plakken en halveer deze eventueel ook weer. Zorg dat ze niet te dun of te klein zijn! Verhit ondertussen een koekenpan of een grillpan en bak hierin de halloumi tot goudbruin.
  • Maak de dressing door de yoghurt en mierikswortel goed te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer deze gezonde salade met de gegrilde halloumi en de dressing.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.