Dit makkelijke instapgerecht heb ik verzonnen nadat ik in de kelder een verdwaald potje gemalen pistachenootjes vond. Pistache & sinaasappel vormen namelijk samen een gelukkig huwelijk. Deze gevulde kipfilets met sinaasappel en pistache zijn dan ook ideaal voor op een blue (mon)day!
Tip: Het is ook een grandioos idee om een paar plakken mozzarella boven op de kip te leggen en die in de oven te laten smelten.

Gevulde kipfilets met sinaasappel en pistache
Ingrediënten
- 1 biologische sinaasappel
- 40 g ongeroosterde pistachenoten ongezouten en grof gehakt
- 40 g vers broodkruim
- 1 teen knoflook geperst
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 100 g gezouten boter
- 4 kipfilets
- 250 ml kippenbouillon
- 300 g trostomaten
- olijfolie om te besprenkelen
- handvol basilicumblaadjes optioneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rasp 1 el sinaasappelrasp van de sinaasappel, halveer de vrucht en pers hem uit. Rooster de gehakte pistachenootjes in een droge koekenpan 2-3 minuten op middelhoog vuur tot je ze begint te ruiken. Doe over in een kom. Voeg aan de noten het broodkruim, de knoflook, sjalot en sinaasappelrasp toe en kneed de gezouten boter erdoor.
- Maak met een scherp mesje in de lengte van de kipfilets een inkeping van 8 cm lang en 4 cm diep. Vul de kipfilets met het botermengsel, dat gaat het makkelijkst met een lepeltje en een latexhandschoen aan. Bestrooi de kipfilets aan de bovenkant met een beetje zout.
- Meng de kippenbouillon met het sinaasappelsap en schenk het mengsel in de ovenschaal waar de kipfilets naast elkaar in passen. Leg de gevulde filets erin en schik de trostomaten ernaast. Besprenkel de kip met een beetje olijfolie.
- Bak de kip 20-25 minuten in het midden van de oven. Je kunt de laatste 5 minuten de grillstand van de oven aanzetten, zodat de bovenkant van de filets mooi bruin wordt. Laat de kipfilet 5 minuten rusten in de ovenschaal, bestrooi eventueel met wat basilicum en serveer.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.