Boerenkool, maar dan anders
Boerenkool in een broodje? Jazeker. Het klinkt misschien een beetje wild, maar geloof me: het werkt. Door de boerenkool even te bakken met knoflook en ui krijgt ‘ie een hele andere vibe. Veel zachter, voller van smaak en perfect in combinatie met romig ei en gesmolten kaas. En laat dat nou net zijn waar dit gerecht om draait: comfortfood met een twist.
Makkelijk, voedzaam en snel klaar
Wat ik zelf zo chill vind aan dit recept? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je maakt het in no-time. Even wat boerenkool wokken, eitjes loskloppen, kaas erbij, alles in een broodje scheppen en hup: de oven in. Binnen 20 minuten heb je een heerlijk gevuld broodje waar je echt even voor gaat zitten. Ideaal voor als je iets warms en hartigs wil, maar geen zin hebt in uren keukenwerk.

Gevulde broodjes
Het leuke van deze broodjes is dat je ze kunt vullen met vrijwel alles wat je lekker vindt. Ik maakte deze keer gevulde broodjes met ei en boerenkool voor een iets “stevige” versie, maar je zou ook kunnen kiezen voor een vulling met gebakken tomaat en champignons, of bacon en wilde spinazie. En voor wie dat allemaal teveel gedoe vindt, kan alleen een eitje uiteraard ook – al is dat lang niet zo lekker, als je het mij vraagt. Anyway, opties genoeg in ieder geval om een lekker gevuld broodje te maken.
Tip: het is het makkelijkste om je broodjes te bereiden om een ruime bakplaat. Op deze manier kun je de broodjes makkelijk de oven in schuiven en voorkom je dat ingrediënten gaan lekken op de bodem van je oven.
Helemaal een feetje maken van je ontbijt? Serveer dan ook eens deze appeltaart porridge of maak deze wentelteefjes van ontbijtkoek. Hoe lekker wil je je dag beginnen?

Gevulde broodjes met ei en boerenkool
Ingrediënten
- 12 Kaiserbroodjes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml crème fraîche
- 200 g feta
- 2 el olijfolie
- 200 g boerenkool
- 12 eieren maat M
- 1,5 tl chilivlokken
- 1,5 tl sumak
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
- Snijd de kapjes van de broodjes en pluk het brood uit de broodjes zodat je ze kunt vullen. Zet de broodjes op de bakplaat.
- Haal de schil van de ui en knoflook en hak ze fijn.
- Pureer met de staafmixer de crème fraîche samen met de feta in een hoge maatbeker tot een gladde crème. Schep de crème in de broodjes.
- Verhit een scheutje olijfolie (2 eetlepels) in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 1-2 minuten op laag vuur. Voeg de boerenkool toe en bak deze al omscheppend 3-4 minuten mee.
- Schep de boerenkool in de broodjes en breek boven elk broodje een ei. Schuif de bakplaat met broodjes in de oven en bak ongeveer 10-12 minuten tot het ei net gestold is. Bestrooi tot slot met wat chilivlokken en sumak. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Tip: Je kunt ook afbak Kaiserbroodjes gebruiken. Bak de broodjes dan eerst af (zoals op de verpakking staat) voordat je aan het recept begint.
- Vegetarische recepten
- Brood recepten
- Dieetsoorten
- Hollandse recepten
- Lunch recepten
- Ontbijt recepten
- Ovenschotel recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
