Gevulde appels met vegan custard

Gevulde appels met vegan custard

Er zijn maar weinig smaken die zo luid en duidelijk herfst roepen als de appel. Althans, het zijn er bij elkaar nog best wel wat. Pompoen, appel, walnoot, kweepeer, stoofpeertjes… om er maar een paar te noemen.

Er gaat niets boven die unieke geur uit de keuken. Een mix van appel, kruidnagel, gember… Alleen dat al is een reden om regelmatig stoofpeertjes te maken. Die geur is zo verschrikkelijk lekker. En doet me verlangen naar lange donkere avonden bij de open haard.

Deze gevulde appels zijn een goed voorbeeld van al die smaken bij elkaar. Je begint met het maken van de vulling voor de appels. Die gaan dan gevuld en al de oven in en als kers op de taart maak je er de vegan custard bij.

Gevulde appels

Vegan custard bij je gevulde appel

De vegan custard maakte ik met havermelk, maar je kunt hier ook kiezen voor een andere plantaardige melk. Het bindmiddel wordt verzorgd door maizena en de gele kleur die toch wel bij custard hoort, maak ik met een beetje kurkuma.

Vind je de custard niet zoet genoeg, dan kun je er makkelijk nog een beetje extra ahornsiroop aan toe voegen. Deze combinatie is zo lekker bij je gevulde appel.


Ben je fan van custard? Probeer dan zeker eens deze custard egg tarts. of maak eens zelf appelstrudel!

Laagje voor laagje genieten van je gevulde appel

Wat deze gevulde appels zo bijzonder maken, is de opbouw: een stevige appel, gevuld met een kruidige tutti frutti-mix, afgedekt met een kaneelstokje voor extra geur. Na een kort oventraject komt de vegan custard erbij, die je zelf maakt van havermelk, maizena, ahornsiroop en een snufje kurkuma voor de kleur. Afgetopt met geroosterde pecannoten en een takje munt, is dit niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen.

Gevulde appels
Totale tijd45 minuten

Gevulde appel met vegan custard

4 van 3 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 4 stuks appel
  • 4 kaneelstokjes
  • 40 gr bruine suiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 80 gr tutti frutti
  • 40 gr pecannoten
  • 2 takjes munt
  • olijfolie

Vegan custard

  • 250 ml havermelk
  • 20 gr maizena
  • 20 gr ahornsiroop
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1 tl vanille essence
  • zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190˚C
  • Maal de tutti frutti in een keukenmachine grof. Voeg hieraan toe kaneelpoeder, gemberpoeder, zout en suiker en een scheutje olijfolie.
  • Haal het klokhuis van de appels er met een appelboor uit. Vul de appel met het fruitmengsel en stop er een kaneelstokje in.
  • Bak 15-20 minuten in de oven.
  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en zet apart.
  • Voor het maken van de vegan custard meng je 50 ml van de melk met de maizena, kurkuma, zout en vanille. Roer dit tot een glad papje.
  • Verhit de rest van de melk met de ahornsiroop. Voeg het maizenapapje toe terwijl je blijft roeren. Het zal snel indikken.
  • Serveer de appels warm met custard, pecannoten en een blaadje munt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.