Gevuld naanbrood met kaas
Laten we voordat we het naanbrood gaan maken, eerst eens even kijken wat het nu precies is. Naanbrood is een traditioneel platbrood afkomstig uit de Indiase keuken. Het wordt meestal gemaakt van tarwebloem en bevat vaak gist, waardoor het een luchtige en zachte textuur krijgt. Naanbrood wordt vaak gebakken in een tandooroven, wat bijdraagt aan de karakteristieke smaak en textuur. Door de jaren heen, zijn er heel veel variaties van het naanbrood ontstaan en je ziet hem nu overal ter wereld. Zo hoeft het brood niet altijd meer te gisten. Eerder maakte ik al een naanbrood met maar 2 ingrediënten, het recept zie je hier. En ook dit recept heb ik weer gebruikt voor deze 2.o versie, oftewel de gevulde variant. Wat die 2 ingrediënten zijn?
Zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt, meer niet. En wat je verder nodig hebt voor dit recept? KAAS!
Dol op kaas
Ik ben dus dol op kaas. Dus nadat ik mijn makkelijke naanbrood had gemaakt, moest ik ook wel een versie met kaas maken, want een cheesy naanbrood, klinkt toch te lekker? Nou, dat is het dus ook. Aangezien ik een pittige dame ben, voeg ik er ook nog wat sambal of crispy chili aan toe, maar dit kan je natuurlijk ook weglaten. Daarnaast nog een lekkere kruidenboter dip en dit is de perfecte lunch, snack, bijgerecht voor een gezellige BBQ en ga zo maar door. Het recept is zo gemaakt en iedereen zal er dol op zijn, want iedereen is toch dol op kaas.

Jong belegen kaas van Uniekaas
Voor het recept gebruik ik een Jong belegen kaas van Uniekaas. Jong belegen kaas is dé kaas waarmee we allemaal zijn opgegroeid. Het is altijd goed en het smelt ook nog eens goed. Daarom smaakt ‘ie zo goed in dit recept. Al 60 jaar maakt Uniekaas met grote toewijding de lekkerste familiekaas van Nederland. En daarom kies ik steevast voor de kaas van Uniekaas.

En nu over naar het hoogtepunt, het recept! Die vind je hieronder.

Gevuld naanbrood met kaas
Ingrediënten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr Griekse yoghurt
- 80 gr Jong belegen Uniekaas (blok)
- 1-2 tl sambal of crispy chili-olie
- 1 el zonnebloemolie
- 4 el boter
- 2 knoflooktenen
- handje koriander (fijngehakt)
- 1 el zout
Bereidingswijze:
- Doe de bloem, Griekse yoghurt en het zout in een kom en maak er een zacht, maar niet plakkerig deeg van (misschien moet je gaandeweg meer bloem toevoegen tot het niet meer plakkerig is).
- Kneed een paar minuten tot een glad deeg en laat het dan ongeveer 20 minuten rusten.
- Rasp de kaas.
- Verdeel het deeg in vieren en druk het plat tot cirkels. Smeer wat sambal in het midden en beleg met de geraspte kaas.
- Vouw het deeg dicht en zorg dat het helemaal gesloten is.
- Verwarm de zonnebloem olie in een koekenpan en bak het naanbrood aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
- Voor de knoflook-korianderboter: smelt de boter in een pan, voeg dan de knoflook toe en laat dit op laag vuur smelten. Laat de boter een klein beetje afkoelen en voeg de koriander toe.
- Serveer het cheesy naanbrood besprenkeld met de knoflook-korianderboter en eventueel extra sambal of crispy chili-olie.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.