Gemarineerde olijven en feta uit de oven
De combinatie van zoute olijven en romige feta is een absolute aanrader. Wel moet ik eventjes benadrukken dat het gebruik van olijven van goede kwaliteit essentieel is voor de smaakbeleving. Ga daarom voor Italiaanse olijven met een volle smaak en stevige textuur. De Griekse schapenkaas, beter bekend als feta, past perfect bij de olijven. Ik gebruik er daarom lekker veel van. Het mediterrane karakter past perfect bij de borrel.
Italiaanse borrelplank
De gemarineerde Italiaanse olijven en feta uit de oven zijn ontzettend lekker an sich. Máár als ik eenmaal begin met hapjes maken, ben ik niet meer te stoppen. Daarom combineer ik het maar al te graag met toasted ravioli, zelfgemaakte pesto boter en whipped ricotta met gemarineerde tomaten. Probeer jij dit verrassende Italiaanse borrelplank feestje uit?

Gemarineerde olijven en feta uit de oven
Ingrediënten
- 2 takjes peterselie
- 1,5 el gedroogde oregano
- 1 tl chilivlokken
- 100 g gemengde olijven zonder pit
- 50 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 sinaasappel
- 200 gr feta
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
- Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie, gedroogde oregano, chilivlokken en olijven in een mengkom door de olijfolie. Haal de schilletjes van de knoflook en pers ze boven de olijven uit. Schenk over in een ovenschaal.
- Boen een sinaasappel heel goed schoon, droog af en snijd de schil van de sinaasappel. Leg deze tussen de olijven. Leg vervolgens de feta in de schaal tussen de olijven.
- Verwarm de olijven en feta voor 15-20 minuten, tot de feta helemaal zacht is geworden. Serveer ze op de borrelplank, lekker met een knapperige ciabatta.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.