WW recepten

Gehaktsalade Hawaï met ananas en veldsla

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

200 gr mager rundergehakt, in kleine balletjes

1 el olijfolie

1 avocado, in blokjes

100 gr kerstomaatjes, in kwarten

100 gr geraspte wortel

100 gr veldsla

75 gr augurken, in blokjes

150 gr ananas, in blokjes

Dressing

4 el licht en romig

30 ml ananassap (vers)

Optioneel: limoensap

Peper en zout

Sharing is caring!

Gehaktsalade hawaii

Gehaktsalade Hawaï

Eigenlijk is het een tikkeltje vreemd dat we alles waar ananas in zit of op zit met de titel “Hawaï” uitrusten. Of het nou het idee is dat je meteen een tropisch gevoel krijgt bij dit soort gerechten? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat deze salade niet alleen makkelijk is , maar ook heel erg lekker.

Om de salade te maken kun je natuurlijk ananas gebruiken, maar dit is zeker net zo lekker als je bijvoorbeeld mango gebruikt in plaats van ananas. Maak de gehaktballetjes lekker klein of maak een grote gehaktbal en snijd die in kleinere stukjes. Dat kan natuurlijk ook.

Dit recept vind je ook terug in de Mijn WW+ app.

Alle WW recepten op de site vind je hier.

Gehaktsalade hawaii

Gehaktsalade Hawaï

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Deze salade is 8 punten pp

Ingrediënten

  • 200 gr mager rundergehakt, in kleine balletjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 avocado, in blokjes
  • 100 gr kerstomaatjes, in kwarten
  • 100 gr geraspte wortel
  • 100 gr veldsla
  • 75 gr augurken, in blokjes
  • 150 gr ananas, in blokjes

Dressing

  • 4 el licht en romig
  • 30 ml ananassap (vers)
  • Optioneel: limoensap
  • Peper en zout

Instructies

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar en goudbruin. Zet apart.
    Maak de salade door alle ingrediënten te mengen. Verdeel dit over 4 kommen en verdeel hier ook de gehaktballetjes over.
    Maak de dressing door de mayonaise te mengen met het ananassap. Breng op smaak met peper en zout en proef of je eventueel nog een beetje limoen wilt toevoegen.
    Serveer de salade met de dressing.

Nog meer lekkers