Eigenlijk is het een tikkeltje vreemd dat we alles waar ananas in zit of op zit met de titel “Hawaï” uitrusten. Of het nou het idee is dat je meteen een tropisch gevoel krijgt bij dit soort gerechten? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat deze salade niet alleen makkelijk is, maar ook heel erg lekker.
Om de gehaktsalade te maken kun je natuurlijk ananas gebruiken, maar dit is zeker net zo lekker als je bijvoorbeeld mango gebruikt in plaats van ananas. Maak de gehaktballetjes lekker klein of maak een grote gehaktbal en snijd die in kleinere stukjes. Dat kan natuurlijk ook.

Gehaktsalade Hawaï met ananas en veldsla
Ingrediënten
- 200 gr mager rundergehakt in kleine balletjes
- 1 el olijfolie
- 1 avocado in blokjes
- 100 gr kerstomaatjes in kwarten
- 100 gr geraspte wortel
- 100 gr veldsla
- 75 gr augurken in blokjes
- 150 gr ananas in blokjes
Dressing
- 4 el mayonaise
- 30 ml ananassap vers
- Optioneel: limoensap
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar en goudbruin. Zet apart.
- Maak de salade door alle ingrediënten te mengen. Verdeel dit over 4 kommen en verdeel hier ook de gehaktballetjes over.
- Maak de dressing door de mayonaise te mengen met het ananassap. Breng op smaak met peper en zout en proef of je eventueel nog een beetje limoen wilt toevoegen.
- Serveer de salade met de dressing.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.