Tropisch tintje met een twist
Deze gehaktsalade Hawaï is alles behalve saai. Denk: sappige ananas, krokant gebakken gehakt en frisse veldsla, een combinatie die je misschien niet meteen verwacht, maar oh zo lekker is. Het zoet-hartige contrast zorgt ervoor dat je bij elke hap denkt: waarom heb ik dit niet eerder gemaakt? Perfect voor wie een verrassende draai aan z’n standaard gehaktsalade recept wil geven.
Hawaïaanse vibes, gewoon in je eigen keuken
Je hoeft geen ticket naar Honolulu te boeken om tropische vibes op je bord te toveren. Met deze Hawaïaanse gehaktsalade haal je dat zomerse gevoel gewoon zelf in huis. Het gerecht is kleurrijk, vrolijk en lekker out-of-the-box. Serveer ‘m in een grote schaal op een zonnige dag en je scoort gegarandeerd punten bij je tafelgenoten.
Maak ‘m helemaal van jou
Een goed gehaktsalade recept is er eentje die je naar eigen smaak kunt tweaken. Dus hou je van pittig? Voeg dan wat chilivlokken of een scheutje sriracha toe aan het gehakt. Meer zin in crunch? Strooi er wat geroosterde noten of gebakken uitjes overheen. En ook als je vegetarisch eet, kun je lekker meedoen: vega-gehakt werkt net zo goed. Gewoon doen!
Ideaal voor bij de BBQ
Een gehaktsalade met ananas is misschien niet je standaard BBQ-gerecht, maar geloof me: dit is een absolute publieksfavoriet. Serveer ‘m koud of lauwwarm, en hij past perfect bij gegrild vlees, vis of zelfs een portie friet. Of schep ‘m op een wrap en je hebt in één klap een easy lunch. Multifunctioneel en überlekker.

Gehaktsalade Hawaï met ananas en veldsla
Ingrediënten
- 200 gr mager rundergehakt in kleine balletjes
- 1 el olijfolie
- 1 avocado in blokjes
- 100 gr kerstomaatjes in kwarten
- 100 gr geraspte wortel
- 100 gr veldsla
- 75 gr augurken in blokjes
- 150 gr ananas in blokjes
Dressing
- 4 el mayonaise
- 30 ml ananassap vers
- Optioneel: limoensap
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar en goudbruin. Zet apart.
- Maak de salade door alle ingrediënten te mengen. Verdeel dit over 4 kommen en verdeel hier ook de gehaktballetjes over.
- Maak de dressing door de mayonaise te mengen met het ananassap. Breng op smaak met peper en zout en proef of je eventueel nog een beetje limoen wilt toevoegen.
- Serveer de salade met de dressing.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- BBQ recepten
- Fruit recepten
- Gehakt recepten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Maaltijdsalade recepten
- Makkelijke recepten
- Salade recepten
- Snelle recepten
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka