Boterkoek met muisjes
Voor een speciale gelegenheid een speciale taart. Vier de geboorte van je kindje eens niet met de traditionele beschuit met muisjes maar met deze geboorte boterkoek met muisjes. Het romige van de boterkoek en de zoete anijssmaak van de muisjes maken deze taart zo lekker. Het knapperige bovenkantje en de boterzachte bodem maken het feest compleet.
Recept voor geboorte boterkoek met muisjes
Boterkoek is naar mijn mening echt een van de allermakkelijkste recepten om te maken. Het is snel, super eenvoudig en iedereen vindt het gegarandeerd lekker.
Door het bakken worden de kleuren van de muisjes wel wat minder fel. Strooi er voor het serveren nog wat overheen om de kleuren wel wat op te halen. Dat hoeft natuurlijk niet maar je geboorte boterkoek met muisjes wordt er nog feestelijker door.
Overigens kun je de geboorte boterkoek natuurlijk niet alleen gebruiken bij de geboorte van een kind. Wij maakten hem toen onze lieve puppy Bo bij ons kwam wonen. Dus maak hem zo vaak als je wilt en voor elke gelegenheid die je maar kunt bedenken.
Een fout moment er is eigenlijk niet.
Afkoelen
Wel belangrijk bij het maken van de geboortetaart met muisjes is dat je er op let dat je de boterkoek goed laat afkoelen voor je hem aansnijdt. Boterkoek is nog zacht als het uit de oven komt, dus even laten staan is noodzakelijk.
Op de foto staat de taart afgebeeld met blauwe en roze muisjes. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen roze of alleen blauwe muisjes.
Liever een boterkoek bakken uit de airfryer?

Geboortetaart met muisjes recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- geraspte schil van 1 limoen
- 150 g suiker
- 180 g roomboter op kamertemperatuur
- 200 g bloem
- 1 eidooier
- 1 ei
- 2 eetlepels slagroom
- pak muisjes in de gewenste kleur(en)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170˚C
- Meng de schil, suiker, boter, bloem en eidooier tot een bal met deeg. Dit gaat het makkelijkste met je handen
- Druk aan in de quichevorm. Insmeren is niet nodig. De boter in dit recept doet zijn werk vanzelf.
- Klop het ei met de slagroom los. Bestrijk hiermee de boterkoek.
- Strooi de muisjes er overheen en druk aan.
- Bak 20-25 minuten of tot de boterkoek goudbruin en gaar is.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.