Gebakken perzik dessert uit de Airfryer

Of je nu op een doordeweekse dag iets lekkers wilt toveren, of je zoekt een zomers dessert waar je eters van gaan applaudisseren, dit is je go-to. Klaar in een handomdraai, bomvol smaak, Ć©n het ruikt alsof je op een tropisch eiland zit. 

Gebakken perzik met crumble

Laten we beginnen met de held van deze show: de crumble. Want eerlijk, wie wordt er niet blij van een warme, kruimelige topping die net het midden houdt tussen koekjesdeeg en granola? In deze versie gaan we voor een tropische twist met kokosrasp, lichtbruine basterdsuiker en een scheut liefde in de vorm van roomboter. 

Meng in het bakaccessoire van je Airfryer simpelweg de havervlokken, bloem, suiker, kokosrasp en die zachte roomboter tot een grove kruimelstructuur. Niks geen moeilijk gedoe, gewoon met een vork of met je vingers kneden tot het lekker brokkelig is. En hup, in de rechterlade van je Airfryer. 

Zomerkoninkjes in de hoofdrol: Perziken  

Dan de perziken. Oeh la la, wat zijn ze op hun best als je ze bakt: sappig, zacht en intens zoet. Snijd ze doormidden, pit eruit, en dan komt het geheime wapentje: een mengsel van honing, vanille-extract en een snufje kardemom. Deze specerij tilt je perziken echt naar een hoger niveau. Warm, aromatisch en een beetje mysterieus, net als jij op een zwoele zomeravond  

Bestrijk de snijkant van de perziken met dit goddelijke mengsel en leg ze met de snijkant naar boven in de linkerlade van je Airfryer. Zo krijg je die mooie gebakken randjes en blijft de binnenkant lekker sappig. 

Philips Airfryer met stoomfunctie! 

De Airfryer met stoomfunctie is echt een gamechanger in de keuken! Het beste van twee werelden in ƩƩn apparaat. Dankzij de combinatie van hete lucht en stoom blijven je ingrediĆ«nten van binnen sappig en mals, terwijl de buitenkant juist heerlijk krokant wordt. Denk aan knapperige groenten met een bite, luchtige broodjes of zoals in dit recept een crumble die bros is zonder uit te drogen. De stoom houdt het vocht vast waar je dat wilt, en dat maakt een wereld van verschil, vooral bij gerechten met fruit of deeg. En het mooiste? Het gaat allemaal razendsnel, zonder dat je er omkijken naar hebt. 

Crumble over? Lucky you

Je maakt in dit recept bewust meer crumble dan je nodig hebt. En geloof me, daar ga je geen spijt van krijgen. In een afgesloten bakje blijft hij makkelijk een week goed. Strooi het over je yoghurt, over een fruitsalade, of als je echt hardcore bent, eet het gewoon zo uit het vuistje. I won’t judge. 

Dus pak die perziken, stroop je mouwen op en gooi die Airfryer aan. Of je dit nu maakt voor een zomers etentje, een verjaardags dessert of gewoon omdat je er zelf zin in hebt, dit is zo’n recept waar je instant blij van wordt. Liefde op een bordje, met een vleugje tropen en een heleboel knapperigheid.

Eet smakelijk, lieverds!

Gebakken perzik met crumble miljuschka
Totale tijd35 minuten

Gebakken perzik dessert uit de Airfryer

Een zomerse verfrissing
Nog geen beoordelingen
Printen

Benodigdheden

  • 1 Airfryer Dual Basket met stoomfunctie
  • 1 Airfryer bakaccessoire

Ingrediƫnten

4 personen
  • 30 gr havervlokken
  • 80 gr bloem
  • 65 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gr kokosrasp
  • 75 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 2 perziken
  • 1 el honing
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/4 tl gemalen kardemom
  • 4 bollen vanille roomijs

Bereidingswijze: 

  • Kneed de havervlokken, bloem, suiker, kokosrasp en boter door elkaar in de bakaccessoire van de Airfryer. Doe de bakaccessoire in de linkerlade.Ā 
  • Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten. Roer de honing, vanille enĀ kardemom door elkaar en bestrijk de snijkant van de perziken met het mengsel. LegĀ de perziken met de snijkant naar boven in de rechterlade.Ā 
  • Bak de crumble in de linkerlade 15 minuten op 180 graden met een beetje stoom en deĀ perziken in de rechterlade 10 minuten op 200 graden. Schep de crumble af en toe om.Ā Let op: zijn je perziken nog niet mega rijp, die ze dan 5 minuten langer.
  • Laat de crumble kort afkoelen op een bord.Ā 
  • Schep een lepel crumble op elk bordje (4 in totaal). Leg daarop de perziken met de snijkant naar boven, schep er een bol ijs op enĀ maak af met extra crumble.Ā 

Tip!

Je maakt meer crumble dan nodig is voor dit recept. In een afgesloten bakje blijft het zeker een week goed!Ā 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.