Gebakken camembert met prosciutto

8 uur

Gebakken camembert met prosciutto

Hoe lekker ziet dit er wel niet uit? Daar wil je toch meteen je stuk stokbrood in dopen en het opslurpen? Het maken van de gebakken camembert is wel wat meer werk doordat het deeg lang moet rusten. Het is een brioche achtig deeg dus wat lastiger om mee te werken, maar geloof me het is de moeite meer dan waard.

Heb je nou geen zin om te wachten tot het deeg voor je gebakken camembert klaar is, dan kun je dit ook maken met bladerdeeg of met deeg voor hartige taart, maar het resultaat is dan wel minder flaky. Maar waarschijnlijk net zo lekker. En in ieder geval vele malen sneller.

Wil je wel zelf het deeg maken hou dan rekening met een lange rusttijd voor het deeg en begin er de dag ervoor mee, zodat je niet in tijdnood komt als je dit wilt serveren tijdens je kerstbrunch.

Check hier alle kerstrecepten

Gebakken camembert

Gebakken camembert met prosciutto

aantal personen: 8 voorbereidingstijd: 30 MINUTEN bereidingstijd: 30 MINUTEN wachttijd: 6 UREN totale tijd: 7 UREN
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 7 uur
Totale tijd 8 uur
Gang Bijgerecht
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 375 gr harde bloem type 00
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 zakje gist van 7 gr
  • 75 ml melk
  • 3 grote eieren plus nog 2 geklopte eieren om te bestrijken
  • 185 gr ongezouten boter zacht

Voor de vulling

  • 1 ronde camembert
  • 8 plakjes prosciutto

Instructies
 

  • Meng de bloem, 1 tl zout, kristalsuiker, gist, melk en eieren samen in een keukenmachine met een deeghaak en meng dit voor 5 minuten of tot je een soepel deeg hebt.
  • Voeg de boter toe en meng nog eens 4 minuten op medium snelheid. Doe het deeg in een kom, dek af met plastic folie en laat in de koelkast voor 6 uur staan voor je het gebruikt.
  • Haal de camembert uit de verpakking en bekleed deze met de plakjes prosciutto. Zet even aan de kant.
  • Stort het deeg uit op een aanrecht met bloem bestoven. Rol het uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede. Leg de camembert in het midden van de cirkel en vouw de randen er netjes omheen.
  • Leg het pakketje in een ovenschaal bekleed met bakpapier en bestrijk met de rest van de eieren. Koel in de koelkast voor 30 minuten, bestrijk dan nog een keer met ei en koel weer 30 minuten.
  • Laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C en bak dan voor 20-25 minuten of tot goudbruin.
  • Serveer warm met lekker veel stokbrood om in te dopen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.