Gebakken camembert: de ultieme kaasfondue

Geloof me, je maakt in een handomdraai de ultieme kaasfondue. Deze kleine kaasfondue is perfect voor als je met zijn tweeën bent. Heb je daar niet genoeg aan? Maak er dan gewoon één extra om van te smullen of zet ‘m op een goed gevulde borrelplank. 

Gebakken camembert: de ultieme kaasfondue

Zoals ik al zei, is deze gebakken camembert de ultieme mini kaasfondue. Aan dit kaasje zit op zichzelf al heel veel smaak. Natuurlijk laat ik het daar niet bij. Ik maak er namelijk een extra groot feest van door het in te smeren met allerlei lekkere ingrediënten zoals, honing en truffelolie. Daar strooi ik ook nog wat zout, chilivlokken en verse tijm overheen. Vervolgens zet ik het in zijn geheel in de airfryer. Na 8 minuten staat er al een heerlijke mini kaasfondue op tafel. Makkelijker kan niet. 

De smaak van camembert

Als beginnende kaas-liefhebber raad ik je eerst aan brie te proberen, maar als je klaar bent voor net wat meer pit, dan is camembert zeker een goede vervolgstap. Als je het mij vraagt, is de camembert romig, een beetje boterachtig en nootachtig van smaak. De textuur is heerlijk zacht, al helemaal als je ‘m verwarmt.

De lekkerste borrelplank

Deze overheerlijke gebakken camembert, serveer ik met een vers afgebakken stokbroodje. Wil je iets specialers? Maak er dan een complete borrelplank bij en serveer de camembert daarnaast. Een heerlijke borrelplank die perfect bij deze mini kaasfondue past, is deze makkelijke borrelplank. Houd je het liever vega? Dan presenteer ik je deze overheerlijke vega borrelplank. Groenten zoals paprika en wortel zijn overigens heel lekker om door de kaasfondue te halen. 

mini kaasfondue van camembert
Totale tijd13 minuten

Gebakken camembert: de ultieme kaasfondue

4.15 van 21 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

Ingrediënten

1 mini kaasfondue
  • 1 camembert (rond)
  • 1 el honing
  • Snuf zout
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl truffelolie  
  • 4 takjes verse tijm 
  • 1 stokbrood vers of afgebakken

Bereidingswijze: 

  • Verwijder de verpakking van de camembert; verwijder het plastic en leg hem terug in het houten bakje waar hij in zat.
  • Snijd de camembert kruislings in. Besprenkel de kaas met de honing en de truffelolie, en bestrooi met de chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper en leg de tijm erop.
  • Leg de camembert in de bakaccessoire van de Airfryer en bak de kaas 8 minuten op 180 ˚C.
  • Snijd intussen het brood in plakken. Serveer de warme camembert met het stokbrood.

Tip!

Je kan eindeloos variëren met deze kaasfondue. Meer fan van knoflook en rozemarijn? Voeg dat dan toe in plaats van de chilivlokken en tijm.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.