Het is een welbekende cocktail met een frozen twist waar de koffieliefhebbers vast en zeker vrolijk van worden. Ik in ieder geval wel. Een mega lekkere frozen espresso martini staat vandaag op het menu. Probeer het eens uit!
IJsblokjes van espresso
Wil je deze frozen espresso martini maken? Dan is een beetje prep van belang. Het frozen effect van deze espresso martini ontstaat namelijk doordat je ijsblokjes van espresso maakt. Je zet simpelweg een kopje espresso van 50 milliliter en giet het in een ijsblokjeshouder. Laat het even afkoelen voordat je het in de vriezer zet. Na ongeveer 2 tot 4 uur zijn je ijsblokjes helemaal bevroren en klaar voor gebruik.
Frozen espresso martini
Frozen espresso martini maken is echt een easy proces. Je heb er maar zes ingrediënten voor nodig. De echte koffiefanaten hebben het waarschijnlijk al wel in huis. Je hebt nodig: espresso, ijsblokjes, koffielikeur, wodka, melk en een scheutje vanille siroop. Deze ingrediënten doe je in een blender. Vervolgens blend je het tot er een mooie massa ontstaat. Persoonlijk geniet ik nog meer van mijn frozen espresso martini als ik het in een mooi glas serveer en het afmaak met een beetje cacaopoeder en koffieboontjes. Wat een feestje! Voor mij is dit ook de perfecte afsluiter van een diner of wat dacht je van bij het kerstdiner?
Andere recepten voor de koffieliefhebber
Ben je net als ik gek op koffie? Dan heb ik goed nieuws, want je vindt veel meer lekkere hapjes en drankjes met koffie op mijn website. Probeer bijvoorbeeld deze tiramisu cheesecake met koffiekoekjes of deze overheerlijke fluffy ijskoffie. Ook staan er in het aankomende Miljuschka Magazine heel veel recepten met koffie, zowel zoet en hartig! Check it out!


Frozen espresso martini
Ingrediënten
- 50 ml espresso in ijsblokjes
- 30 ml kahlúa of andere koffielikeur naar keuze
- 30 ml wodka
- 20 ml melk
- 1 scheutje vanille siroop
- koffieboontjes optioneel
- cacaopoeder optioneel

Bereidingswijze:
- Zet een kopje espresso van ongeveer 50 ml. Giet het in een ijsblokjeshouder. Laat even afkoelen en vries het in. Na ongeveer 2 tot 4 uur zijn de espressoblokjes helemaal bevroren, maar een dag in de vriezer is het beste.
- Haal de ijsblokjes uit de vriezer en doe dit samen met de wodka, kahlúa en melk in een blender. Voeg ook een scheutje vanille siroop naar smaak toe.
- Blend het geheel tot er een mooie massa ontstaat.
- Schenk de frozen espresso martini in een mooi glas en maak eventueel af met een beetje cacaopoeder en koffieboontjes.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.