Frisse Thaise noedelsalade

Het klaarmaken van de salade is echt een peuleschil. Ik hou van de pittigheid van de Thaise keuken en in combinatie met de noedels en de gepocheerde kip is dit een ideaal gerecht voor een warme dag.

Warme dagen

En als ik de heren weergeleerden mag geloven krijgen we de komende dagen lekker warm weer. Ideaal dus om deze snelle Thaise noedelsalade op tafel te zetten.

Ook heel lekker in combinatie met de mango surprise!

noedelsalade
Totale tijd20 minuten

Frisse Thaise noedelsalade

4.45 van 29 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 300 gr kipfilet
  • 200 gr noedels
  • ½ blik light kokosmelk
  • 1 stengel sereh citroengras
  • Stuk gember van 5 cm in plakken
  • 75 gr veldsla
  • 1 bosje koriander 20 gr
  • 1 bosje munt 20 gr
  • 1 bosje basilicum 20 gr
  • Peper en zout

Dressing

  • 2 el light mayonaise
  • 1 tl vissaus
  • ½ geraspte gember
  • ½ tl citroengras
  • Peper en zout

Topping

  • 1 rode peper fijn gesneden, zaadlijsten verwijderd
  • 2-3 eetlepels cashewnoten

Bereidingswijze: 

  • Neem een steelpan die groot genoeg is voor alle kipfilet en doe hier kokend water uit de Quooker bij. Door de Quooker te gebruiken ben je veel sneller klaar. Geen onnodig wachten meer tot het water kookt, maar direct kokend water uit de kraan.
  • Giet het blik kokosmelk erbij en wat zout.
  • Je breekt het stuk citroengras in drie stukken en dit doe je in de pan erbij, evenals de plakken gember.
  • Zet op het vuur en laat de kip voor ongeveer 10 minuten garen. Haal dan uit de pan en laat afkoelen.
  • Kook de noedels in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel even kort af onder koud water.
  • Trek de kipfilets los met twee vorken of gebruik hier je handen voor. Neem een grote mengkom en doe hier de noedels en de kip in. Voeg de veldsla toe.
  • De dressing maak je door alle ingrediënten hiervoor goed te mengen en op smaak te brengen met zout en peper.
  • Verdeel de dressing over de salade.
  • Verdeel de salade nu over vier mooie kommen. Alle verse kruiden snij je op het laatste moment en verdeel die over de salade. Eindig met de rode peper en de cashewnootjes en serveer meteen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.