Frisse quiche met ham en doperwten

Hartige taart vind ik een van de fijnste manieren om restjes groente op te maken. Neem nu deze quiche met ham. Ik doe er in dit geval doperwten in, maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld restjes prei (wel even voorbakken in dat geval) of wat overgebleven courgette. Heb je restjes kip over verwerk het dan ook hierin.

Frisse quiche met ham en doperwtjes

Deze quiche met ham is lekker fris en zomers en zeker in combinatie met de tomatensalade is het een lekker makkelijke doordeweekse maaltijd. Wat nog fijner is, is dat je de quiche ook mee kunt nemen de volgende dag. Dus heb je nog wat over? Koud is het ook erg lekker!

Een hele andere hartige taart is bijvoorbeeld deze tarte tatin met rode ui!

Frisse quiche met ham en doperwten

Frisse quiche met ham en doperwten
Totale tijd1 uur

Frisse quiche met ham en doperwten

4.38 van 27 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 375 gr kant- en klaar deeg voor hartige taart
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr hamblokjes
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 el dijon mosterd
  • Peper en zout
  • 35 gr geraspte kaas
  • 150 gr doperwten ontdooid
  • Verse peterselie gehakt

Tomatensalade

  • 500 gr verschillende tomaten in verschillende kleuren kleiner gesneden
  • 1 bosje verse basilicum
  • Peper en zout
  • 2-3 el goede balsamico
  • evt. scheutje olijfolie

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Bekleed een vlaaivorm van 20 cm met het deeg, haal overtollig deeg eraf. Gebruik een vork om de bodem in te prikken, koel het dan voor 15 minuten in de koelkast.
  • Bekleed de vorm met bakpapier, vul dit met bakbonen of gedroogde peulvruchten en bak het blind voor 12 minuten.
  • Meng de eieren, room en mosterd samen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Mix de geraspte kaas, de doperwten en de peterselie erdoor. Meng alles goed.
  • Verdeel de hamblokjes over de bodem van de taart en giet hier het eimengsel overheen.
  • Bak het in de oven voor ongeveer 45-50 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Voor de tomatensalade snij je de tomaten in kleinere stukken, afhankelijk van de maat van de tomaten. Meng de basilicum erdoor en wat peper en zout. Serveer met de balsamico en een scheutje olie.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.