Frisse Aziatische omelet met garnalen

Op zoek naar een gezond en vullend gerecht voor de lunch? Dan is deze frisse Aziatische omelet met garnalen het gerecht voor jou. Het is een makkelijk lunchgerecht dat binnen een handomdraai op tafel staat. Ideaal!

Een omelet met een Aziatisch tintje 

Een omelet als lunch gaat er bij mij altijd in, maar deze frisse Oosterse omelet met garnalen tilt de standaard omelet naar een hoger niveau. Ik kluts de eieren met wat vissaus, zoete chilisaus, peper en zout. Ik bak de omelet in de koekenpan en vouw deze dubbel op het bord.

Ik garneer de omelet met wat komkommer, radijs, garnalen en verse koriander. Dit geeft een heerlijk frisse smaak aan het ei. De combinatie van smaken is betoverend, en echt het proberen waard!

Ook lekker: Japanse omelet

Aziatische omelet

Aziatische omelet
Totale tijd15 minuten

Frisse Aziatische omelet met garnalen

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram rauwe garnalen schoongemaakt
  • 4 eieren
  • 2 eetlepel sweet chili saus plus extra om te serveren
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1/2 komkommer in slierten
  • 4 radijsjes in dunne reepjes
  • 1/2 bosje koriander
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Doe de eieren in een kom en voeg hier 1 eetlepel van de sweet chili saus en de vissaus aan toe. Klop even goed door. Voeg peper en zout toe
  • Verhit een koekenpan en bak van de eieren twee dunne omeletten. Leg er een op elk bord en klap dubbel.
  • Doe de garnalen in een bakje en roer even om met de andere eetlepel sweet chili saus.
  • In de tussentijd snij je dunne reepjes van de komkommer en de radijs (of doe het met een julienne snijder) en serveer met de garnalen, de komkommer, de radijs en verse koriander.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.