Deze is makkelijk om te maken en je kunt helemaal los gaan met de versiering. Dus haal verschillende soorten paaseitjes in huis, sprinkels, wat je maar voor leuke eetbare paasversiering kunt vinden.



Cheesecake
Cheesecake, wie houdt er niet van? Het is een van die desserts die altijd indruk maakt. Romig, stevig, maar toch luchtig, en je kunt er eindeloos mee variëren. Of je nu kiest voor een klassieke New York-style cheesecake of een frisse twist met fruit, zoals deze paasversie, het is altijd een feest om te maken en vooral om te eten.
Vrolijk Pasen!
Pasen is hét moment om je keuken om te toveren tot een vrolijk tafereel vol lekkers. Het gaat niet alleen om het vieren van het voorjaar, maar ook om gezelligheid met de mensen die je dierbaar zijn. Of je nu gaat voor een uitgebreid paasontbijt, een smakelijke brunch, of een feestelijke cheesecake als toetje, Pasen draait om genieten van de lekkerste gerechten en mooie momenten samen.

Feestelijke Paascheesecake
Ingrediënten
Ingrediënten
- 300 gr oreo koekjes met chocola
- 75 gr gezouten boter gesmolten
- 300 gr mango gepureerd
- 100 gr witte chocola
- 600 gr roomkaas
- 200 ml slagroom
- 200 gr suiker
- 2 citroenen rasp en sap
- 6 blaadjes gelatine geweekt
Voor de chocolade topping
- 100 gr chocola in stukjes
- 50 ml slagroom
- 1 tl zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Instructies
- Begin met het smelten van de boter. Doe de oreo koekjes in de keukenmachine en draai dit tot een fijn kruim.
- Giet de gesmolten boter erover en roer dit goed door. Bekleed een springvorm met bakpapier en stort hierin de koekkruimels. Druk dit goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
- Pureer de mango en smelt de witte chocola. Doe de roomkaas met de mango en de witte chocola in een kom samen en roer dit goed door om het glad te maken.
- In een andere kom klop je de slagroom met de suiker tot stijve pieken en dit vouw je door het roomkaasmengsel tot het goed gemengd is.
- Laat de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten weken in koud water. Doe het citroensap in een kleine steelpan en verwarm dit. Breng het niet aan de kook! Net tegen de kook aan is prima. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe dit in het warme citroensap. De gelatine zal nu oplossen. Doe dit vervolgens bij de vulling en roer het goed door. Voeg ook de rasp van de citroenen eraan toe en stort het geheel uit in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en zet minimaal 4 uur of liever een hele nacht in de koeling.Zodra de cheesecake goed is opgesteven haal je hem uit de springvorm en je zet hem op een mooie taartschaal.
Maken van de ganache
- Voor de chocolade topping doe je de chocola in stukjes in een ijzeren kom. Hier voeg je de slagroom en de olie aan toe en het geheel laat je au bain marie rustig smelten tot het vloeibaar is en glad.
- Nu laat je het iets afkoelen en daarna verdeel je het mooi over je cheesecake. Beleg de cheesecake vervolgens met de lekkerste paaseitjes, oreo koekjes en andere versiersels!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.