Deze gazpacho met Oosterse twist kun je ideaal van tevoren maken. Handig als je tijdens een diner tijd wil overhouden!
Enne, helemaal niet erg als je de soep niet opkrijgt. Doe er de volgende ochtend een plens wodka in en je hebt het medicijn van de kastelein: een bloody mary.

Feestelijke gazpacho
Ingrediënten
- ½ avocado ontpit en geschild
- 2 tomaten in grove stukken
- ½ komkommer in grove stukken
- ½ ui in 4 stukken
- 20 g gember geschild en in stukken
- 300 g gare rodekool bijv. Hak, pot
- 150 ml bietensap
- 100 ml olijfolie
- 50 ml sushiazijn
- 3 tl komijn
- 120 g gerookte amandelen grof gehakt
- paar takjes rucola of ander groen om te garneren
Bereidingswijze:
- Meng de avocado, tomaat, komkommer, ui, gember en rodekool en pureer het mengsel met het bietensap, de olijfolie en de sushiazijn in de blender of met een staafmixer tot een heel fijne soep. Voeg de komijn toe en maal hem nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gazpacho over 4 mooie koppen of kommen en garneer met de amandelen en wat groen.
- Recepten
- Dieetsoorten
- Feestdagen recepten
- Kerst voorgerechten
- Lunch recepten
- Snelle recepten
- Soep
- Vegan recepten
- Vegetarische recepten
- Voorgerechten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.