Espresso martini
Wist je dat espresso martini werd uitgevonden rond de jaren 1980? A long time ago! Ondertussen kennen we deze heerlijke alcoholische versnapering allemaal wel. Een standaard espresso martini bestaat uit een combinatie van wodka, koffielikeur en suikersiroop.
Zoals ik al zei ben ik er dol op en heb ik eerder een frozen espresso martini gemaakt en speciaal voor de Sinterklaasdagen een pepernoten espresso martini.
Chocolademelk
Nog iets waar ik dol op ben, chocolademelk. Ja, waar ben ik niet dol op? Deze chai gekruide warme chocolade melk met XXL smores bijvoorbeeld, is echt geweldig. De chocolademelk dient als de basis voor deze espresso martini chocolademelk. Om het te maken doe je wat cacaopoeder, suiker en een beetje melk in een pannetje. Het is heel belangrijk om dit mengsel goed door te roeren, want zo voorkom je dat het mengsel klonterig wordt. Daarna voeg je de rest van de melk toe.
Espresso martini chocolademelk
Na het opwarmen van het chocolademelkmengsel voeg je de alcohol toe. Eén shot Kahlua en één shot vodka. Breng het mengsel niet aan de kook, want dan verdampt de alcohol. En dat willen we natuurlijk niet. Schenk de chocolademelk samen met een shot espresso in een mooi cocktail glas. Maak het helemaal af met een flinke toef slagroom. Voor een extra leuk effect kun je er nog wat cacaopoeder toevoegen.
De rijke, bittere smaak van espresso en de romige en luxe textuur van chocolademelk, I love it! Gezellig om het weekend mee af te sluiten.
De exacte bereidingswijze van de espresso martini chocolademelk vind je natuurlijk hieronder.

Espresso martini chocolademelk
Ingrediënten
- 1 el cacaopoeder + extra om te bestrooien
- 1 tl suiker
- 150 ml melk
- 1 shot Kahlua
- 1 shot vodka
- 1 shot espresso
- slagroom

Bereidingswijze:
- Doe de cacaopoeder, suiker en 10 ml melk in een pannetje. Meng dit goed door. Zo voorkom je klonten.
- Doe de rest van de melk erbij en verwarm dit.
- Doe de alcohol in de pan en verwarm mee.
- Schenk de chocolademelk met alcohol in een glas met een shot espresso en maak af met slagroom en cacaopoeder.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.