Cajun kruiden
Eerst even een kleine geschiedenisles. Wat zijn cajun kruiden nu precies? Deze kruidenmix vindt zijn oorsprong in de Zuid-Amerikaanse keuken, specifiek in Louisiana. Het is een blend van verschillende kruiden zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, cayennepeper en nog veel meer. De mix geeft een lekker pittige en rokerige smaak aan je gerechten. Ideaal dus voor als je eens iets anders wilt proberen dan de standaard Hollandse pot.
Cajun kruiden zijn trouwens super makkelijk zelf te maken. Je mixt gewoon de losse kruiden door elkaar en that’s it! Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar kopen. Scheelt je weer tijd die je kunt besteden aan andere dingen. Zoals dit heerlijke eenpansgerecht met kip bijvoorbeeld…
Eenpansgerecht romige kip cajun
Zoals je misschien wel weet, ben ik dol op eenpansgerechten. Lekker makkelijk, weinig afwas en de kinderen zijn er dol op. Ik ben dus weer even gaan experimenteren en het eindresultaat is dit eenpansgerecht romige kip cajun. Het zit dus vol eiwitten en proteïne, het is romig én spicy.
Het leuke aan dit recept, is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Geen paprika’s in huis? Gebruik dan courgette, aubergine of andere groenten die je lekker vindt of in je groentelade hebt liggen. Je kunt ook extra groenten toevoegen als je het gerecht wat meer body wilt geven.
Alles in 1 pan
Het fijne van een eenpansgerecht is natuurlijk dat je maar één pan vies maakt. Ideaal op drukke doordeweekse dagen! Alles gaat lekker bij elkaar, zet het vuur aan en je hebt binnen 30 minuten een volwaardige maaltijd op tafel. Wel zo makkelijk toch?
Meer eenpans toppers? Ik heb nog veel meer eenpansgerechten! Probeer deze Eenpans tandoori, Eenpans bolo of deze cheesy eenpans lasagne.
Ik ben benieuwd hoe jij dit romige kip cajun eenpansgerecht gaat maken en wat je ervan vindt. Laat het me weten in de comments hieronder. En als je foto’s maakt, tag me dan op Instagram. Vind ik leuk!

Eenpansgerecht romige kip cajun
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 500 gram kippendij
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 600 ml kippenbouillon
- 200 gram tomatenblokjes
- 200 ml slagroom
- 400 gram penne
- 2 el cajun kruiden
- Zout en peper
- 125 gram parmezaanse kaas
- Handje verse peterselie
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippendij goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en 1 el cajun kruiden.
- Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflooktenen.
- Haal de kip uit de pan en bak de ui, paprika en knoflook aan. Breng op smaak met peper en zout en 1 el cajun kruiden.
- Doe de tomatenblokjes, slagroom en bouillon erbij. Als de bouillon aan de kook is, voeg dan de pasta toe en laat 8-10 minuten koken.
- Leg de gebakken kippendij op de pasta. Maak af met de geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie.
Tip!
- Houd de pan goed in de gaten, wordt het te droog? Doe er dan wat water bij.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.