Dessert-kaaspizza
Pizza for dessert it is! Om te beginnen beleg ik deze pizza met een spread van heerlijk romige geitenkaas. Hier overheen verdeel ik gehalveerde vijgen, balsamico-uien en top ik het geheel af met gekarameliseerde walnoten. Mama Mia! Zo lekker dit.
Tip : Ik gebruikte voor dit recept balsamico-uien uit een potje, maar je kunt deze ook heel makkelijk zelf maken. Hoe? Snijdt twee rode uien in ringen en smoor deze in een eetlepel olijfolie en twee eetlepels balsamicoazijn op heel laag vuur met het deksel op de pan voor ongeveer tien minuten. Neem hierna het deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot dit mooi dik en stroperig is. Breng op smaak met een beetje zout, et voilà.
Extra veel groenten
Enne, wat betreft de bodem: ik haal graag kant-en-klare pizzabodems van goede kwaliteit in huis, zoals de courgettebodems. Deze bodem kan elk ingrediënt dragen: of je er nu hartige of zoetige ingrediënten op legt. De bodem bestaat zelf al uit 45 procent groenten, tel daar je toppings bij op en je zit met gemak aan je dagelijkse portie groenten. Daarnaast bevatten de bodems van Magioni sinds een tijdje 29 procent minder zout en de verpakking is ook nog eens geheel recyclebaar. Hoe verantwoord wil je je pizza hebben? Je vindt kant-en-klare pizzabodems in het koelschap van de supermarkt.

Dessert-kaaspizza
Ingrediënten
- 2 courgette pizzabodems
- 100 g walnoten
- 2 el honing + extra om te garneren
- 200 g zachte geitenkaas
- 40 ml slagroom
- naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijngehakt + extra om te garneren
- 6 vijgen gehalveerd
- boretane-uien in balsamico uit een potje
- extra vierge olijfolie om te garneren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de twee pizzabodems 3 minuten voor op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Verwarm intussen de walnoten met de honing in een kleine pan op halfhoog vuur. Verwarm al roerend ongeveer 5 minuten, of tot de honing gaat karamelliseren. Leg ze op een stuk bakpapier en gebruik een vork om ze uit elkaar te trekken.
- Klop de geitenkaas met de slagroom, ongeveer 1 eetlepel gehakte rozemarijnnaaldjes en versgemalen peper naar smaak los in een ruime kom.
- Bestrijk de pizzabodems met het geitenkaasmengsel. Verdeel de vijgen erover en bak ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven.
- Strooi tot slot de walnoten en de balsamico-uien eroverheen en bak nog eens 3-5 minuten.
- Bedruppel de dessert-kaaspizza vlak voor serveren met olijfolie en bestrooi met extra rozemarijn en versgemalen peper.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.