Groene dressing
Deze zelfgemaakte groene dressing verandert jouw gerecht van ‘prima’ naar ‘ultra lekker’. Het is een ware smaakmaker die ervoor zorgt dat alle smaken nog beter naar voren komen. Ik gebruik deze groene dressing voornamelijk voor mijn salades. Het voegt net wat extra smaak toe aan de groenten en het maakt het net wat sappiger. Toch kun je de dressing voor veel meer doeleinden gebruiken. Zo kun je het bijvoorbeeld ook gebruiken als marinade voor jouw kipfilet blokjes, dipsaus voor jouw tempura groenten of extraatje voor over jouw gebakken aardappelen. Je kunt er jouw gerechten mee opfleuren.
Zelfgemaakte dressing
Misschien schrikt het woord ‘zelfgemaakt’ je een beetje af, maar geen paniek. Behalve dat dit de lekkerste groene dressing ooit is, is dit ook de makkelijkste groene dressing ooit. Ja, je leest het goed. Geen moeilijk gedoe, daar houd ik namelijk niet van. Het enige wat je nodig hebt voor dit recept is een blender. Daar gooi je alle ingrediënten in. Vervolgens blend je het tot een gladde dressing én klaar is kees!
Wist je overigens dat het maken van een dressing veel voordelen biedt? Jij bent namelijk de baas in de keuken. Hierdoor weet je precies wat er in de dressing gaat. Volg je een bepaald dieet of heb je een bepaalde allergie, dan kun je hier rekening mee houden. Dat scheelt je in de supermarkt een hele zoektocht. Daarnaast is dit het perfecte gerecht voor jouw leftovers. Vaak heb ik in de koelkast nog wat verdwaalde munt en bieslook liggen, kom ik limoenen tegen die toch echt op moeten en heb ik noten waar de lekkere crunch net niet meer op zit. Stop het in een dressing en je probleem is opgelost. Geen verspilling!
Zo lang kun je zelfgemaakte dressing bewaren
Deze zelfgemaakte dressing kun je minimaal een week lang in de koelkast bewaren, mits je het in een goed afgesloten pot bewaart. Controleer voor gebruik altijd eventjes of de dressing nog goed is. Je kunt de dressing controleren door er naar te kijken en er aan te ruiken. Ziet het er nog goed uit en ruikt het nog lekker? Dan kun je het toevoegen aan jouw gerecht. Twijfel je? Proef dan even, voordat je het aan je gerecht toevoegt.
Zet je de dressing weg in de koelkast? Zorg er dan voor dat de dressing onder een laagje olie staat, zodat deze niet uitdroogt.

De lekkerste groene dressing ooit
Ingrediënten
- 200 ml olijfolie
- 1 witte ui
- 100 gr cashewnoten
- 4 tenen knoflook
- 3 limoenen (uitgeknepen, zonder schil)
- handje munt
- handje bieslook
- handje spinazie
- 1 el miso
Bereidingswijze:
- Dit is de makkelijkste instructie ooit! Je pakt de blender erbij. Stopt vervolgens alle bovenstaande ingrediënten in de blender. Vervolgens zet je de blender aan en wacht je tot dat je een mooie gladde sladressing hebt.
- Tip: zet je de dressing weg in de koelkast? Zorg dan dat het onder een laagje olie staat, net zoals bij een zelfgemaakte pesto.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.