De lekkerste gevulde pita’s met kip

Deze overheerlijke gevulde pita’s maak ik maar al te graag. Het is een heel makkelijk recept en je kunt er veel van maken. Perfect voor als je een groot gezin tevreden hebt te houden.

Het welbekende pitabroodje

Pitabroodjes komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Vroeger al werden ze gevuld met verschillende soorten vlees, groenten en kruiden. Het was een populaire maaltijd onder reizigers en handelaren. Tegenwoordig is heel de wereld gek op het welbekende pitabroodje, mijzelf inclusief! 

Van pitadeeg tot gevulde pita’s 

Pitabroodjes maak je van pitadeeg. Dat bestaat simpelweg uit een combinatie van bloem, water, gist en zout. Het bakproces is daarentegen erg bijzonder. Pitabroodjes worden namelijk gebakken in een hete oven of op een grillplaat. Door de hitte zwelt het deeg op en ontstaat er een holle binnenkant. Door dit proces kunnen we het pitabroodje met heel veel lekkere ingrediĆ«nten vullen. Ik heb weleens een pita met falafel en een frisse tahinisaus gemaakt. Deze pita met lamsbiefstuk en Griekse salade is ook helemaal niet verkeerd. Pitabroodjes kun je ook heel goed gebruiken als pizzabodem. Je belegt ‘m simpelweg met de ingrediĆ«nten die je lekker vindt en legt ze even in de oven. De pitabroodjes die ik vandaag maak, vul ik met een heerlijk kipgehaktmengsel. 

De lekkerste gevulde pita's met kipgehakt

De lekkerste gevulde pita’s met kip maken

Het maken van deze gevulde pita’s is heel eenvoudig. Je pakt een grote kom en mengt het kipgehakt met de fijngesneden jalapeƱo, zout, paprikapoeder, komijn en harissa pasta. Meestal verwarm je een kant-en-klaar pitabroodje met behulp van een broodrooster en vul je ze later. In dit geval snijd je de pitabroodjes doormidden, vul je ze met het kipgehaktmengsel en bak je ze in een koekenpan. Zo worden de broodjes lekker krokant en gaart het kipgehakt alvast een beetje. Om ervoor te zorgen dat het kipgehakt helemaal gaar wordt, leg ik de gevulde pita’s op een bakplaat en schuif ik ze nog even de oven in. Ik serveer de pita’s warm en maak ze dus af met knoflooksaus, zoetzure uien en peterselie. 

Het recept voor de lekkerste gevulde pita’s met kip vind je hieronder. 

Zoetzure uien

En weet je wat jouw pita’s echt naar een next level tilt? Zoetzure uien! Die frisse, knapperige bite snijdt dwars door de sappige kip en romige saus heen, echt een match made in heaven. Het is supermakkelijk om zelf te maken: je snijdt gewoon wat rode uien in dunne ringen, giet er een mengsel van azijn, water, suiker en zout overheen en laat de magie z’n werk doen. Wil je extra spice? Gooi er wat peperkorrels, chilivlokken of een laurierblaadje bij. Even laten trekken in de koelkast en je hebt een potje vol smaakbommetjes die minstens twee weken goed blijven. Perfect om altijd achter de hand te hebben voor broodjes, salades of als snelle smaakmaker. Kijk hier onder hoe je deze zoetzure uien maakt. Succes en eetsmakelijk!

Ingrediƫnten:

  • 2 rode uien (of gewone uien, maar rode uien geven een mooie kleur)
  • 100 ml natuurazijn (appelazijn kan ook)
  • 100 ml water
  • 3 el suiker
  • 1 tl zout
  • Optioneel: peperkorrels, mosterdzaad, laurierblad of chilivlokken voor extra smaak.

Bereiding:

  1. Snijd de uien in dunne ringen of halve ringen.
  2. Kook het vocht: breng in een pannetje het water, azijn, suiker en zout aan de kook. Roer tot dat de suiker en zout zijn opgelost.
  3. Doe de uien in een schone pot (bij voorkeur een glazen weck- of jampot).
  4. Giet het hete vocht over de uien, zodat ze volledig onder staan.
  5. Laat afkoelen en zet de pot daarna in de koelkast.
  6. Na een pa uur kun je ze al eten, maar na een dag zijn ze nog lekkerder omdat de smaken intrekken.

Tip: Ze zijn in de koelkast zeker 2 weken houdbaar!

 

De lekkerste gevulde pita's met kipgehakt
Totale tijd25 minuten

De lekkerste gevulde pita’s met kip

4.18 van 80 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

5 personen
  • 900 gr kipgehakt
  • 1 handje peterselie fijngehakt (iets achterhouden voor de garnering)
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 1 jalapeƱo fijngesneden
  • 1.5 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1.5 el harissa pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml olijfolie
  • 1 ei
  • 5 pitabroodjes
  • knoflooksaus
  • zoetzure uien als garnering

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.Ā 
  • Pak een grote kom en meng het kipgehakt met de fijngesneden jalapeƱo, rode ui, knoflook, ei, zout, paprikapoeder, komijn, peterselie en harissa pasta. Kneed goed door elkaar.
  • Snijd de pitabroodjes doormidden. Vul ieder halfje met het kipgehaktmengsel.Ā 
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan.
  • Leg de pitabroodjes in de pan met de gevulde kant naar onder. Bak ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn.Ā Ā 
  • Draai de pita’s om en bak de zijkanten ongeveer 3 minuten.Ā Ā 
  • Verplaats de pita’s naar een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak voor nog ongeveer 10 minuten op 150 graden in de oven zodat de binnenkant zeker weten gaar is.Ā 
  • Serveer de pita’s warm en top af met knoflooksaus, zoetzure uien en peterselie.Ā 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.18 from 80 votes (74 ratings without comment)