11x De heetste zomerdrankjes

Ik houd van deze periode van het jaar. Het is steeds langer licht buiten en het zonnetje breekt vaker door. Ik krijg er de zomerkriebels van en daar speel ik maar al te graag op in. Het geheim van een fantastische dag in het voorjaar? Een super hete zomerdrank natuurlijk! If you like piña coladas, and getting caught in the rain. If you’re not into yoga… oké je snapt ‘m. Een iced piña colada is by far een van mijn favoriete cocktails, maar je hebt nog veel meer lekkere zomerdranken. Ik neem je mee in mijn lijstje van de nieuwste hete zomerdranken van 2023. 

1. Sip sip hooray, it’s rosé day

Cocktails zijn natuurlijk de trend van de zomer, maar een goed glas wijn is ook echt niet verkeerd. In het zonnetje kan je echt goed genieten van een glas rosé. Een goede rosé moet het hebben van zijn frisheid. De Mouton Cadet is een nieuwe frisse rosé, die proeft naar framboos, grapefruit en exotisch fruit. Echt enorm lekker met een bruschetta met geitenkaas, perzik en walnoot. Rosé kun je natuurlijk zo drinken, maar ik maak er ook heel graag mijn versie van sangria van. Deze maak ik met rosé en Aperol dat is pas een lekker zomerdrankje.

2. Frozen favo’s

Ik zei het al een iced piña colada is mijn favo, maar gooi ‘m in de blender en je hebt een frozen piña colada en dat frozen is echt een dikke hit deze zomer. Of het nu een frozen margarita of een glas frosé is, als je die je in je hand hebt, ben je helemaal on trend. En laten we even eerlijk zijn. Het zijn natuurlijk ook net ijsjes voor volwassenen. Maak je een frozen cocktail dan sla je ook gelijk twee vliegen in één klap. Voor de kids maak je een slush puppy en voor jezelf gooi je er gewoon een scheutje alcohol. Hoe je zo’n frozen favo maakt? Zo maak je jouw eigen frosé

Frose

3. Van Mimosa naar Bromosa

De Mimosa is een cocktail klassieker. Zo drink je dit drankje vaak bij een fancy brunch en is eigenlijk niets meer dan mousserende wijn zoals champagne, cava of prosecco en verse sinaasappelsap, maar there is a new kid in town! De Bromosa! Je zou dit het broertje van de Mimosa kunnen noemen. Zo maak je de Bromosa met bier in plaats van de wijn. En om het drankje helemaal af te maken, kan je er ook nog wat druppels vodka, tequilla of triple sec in doen, dan is het pas echt een cocktail. 

4. Braziliaanse limo

Open je TikTok en je ziet waarschijnlijk een stel bevroren limoenen en gecondenseerde melk de blender ingaan. What?! Dat was mijn eerste reactie, maar het is echt mega lekker. De Braziliaanse limonade vereist wel wat voorbereiding. Je hebt namelijk bevroren limoenpartjes nodig voor het recept. Als je slim bent leg je die de avond voor een warme dag in de vriezer, dan heb je er de volgende dag veel plezier van. De limonade maak je in slechts tien minuutjes klaar en het is alles behalve moeilijk, ik snap zeker dat het een hit is. Natuurlijk moest ik hem ook even maken, houd een oogje op mijn socials en daar zie je hem heel snel op voorbijkomen. 

Miljuschka Braziliaanse limo

5. Easy peasy lemon squeezy

Een levendig en vooral verfrissend drankje met veel smaak, dat is waar ik in de zomer het liefste voor ga. Ik houd wel van een beetje uniek, dus een kruid, specerij of stuk fruit wat je niet vaak tegen komt in een drankje is voor mij echt wel een must-try. Maar een drank met een uniek concept ook zeker. Het leuke aan het aanbod van tegenwoordig is dat je dit soort bijzondere creaties ook kant-en-klaar kunt aanschaffen. Daarnaast is het lekker makkelijk. Je hebt echt niet altijd zin om van alles door elkaar te moeten mixen. Lowlander is daar een mooi voorbeeld van en laten ze nu net een nieuwe drank hebben: leftover lemon & elderflower. Ja echt, gemaakt tegen voedselverspilling. En wist je dat dit frisse drankje mega goed samengaat met een Mexicaanse maaltijd? Ik probeerde het uit met mijn spicy Mexicaanse tonijntosti… echt lekker!

6. Koffietijd

Ik houd van koffie, maar ook van cocktails en alcoholvrij op zijn tijd is helemaal niet erg. Bij elkaar is toch wel weer een bijzondere creatie, maar het hippe Bakkie Bruis ging ervoor. De smaak van de ‘volwassen’ koffiefrisdrank is bijzonder en uniek: koffie, kers, zoet, fris, zuur – je kunt het zo gek maar niet bedenken. De cocktail maak je met gemak: 50 ml rum, 50 ml ananassap, 30 ml limoensap en 20 ml orgeade siroop in de shaker met veel ijs. Schudden maar! Dat schenk je in een longdrink gevuld met ijs, de Bakkie Bruis frisdrank schenk je er overheen. Eventueel garneren met cocktailkersen of ananasbladeren and your good to go. It’s tiki time!

7. Great minds drink alike 

Cocktails zijn de favoriet van de lente- en zomerperiode én dat geldt niet alleen voor cocktails met alcohol, maar ook voor cocktails zonder alcohol. Steeds meer merken brengen namelijk sterke dranken op de markt met een alcoholpercentage van 0.0%. Dat is echt ideaal voor mensen die geen alcohol willen of kunnen drinken. Bijvoorbeeld omdat ze de bob zijn van de avond. Toch willen ook zij maar al te graag genieten van een heerlijk drankje. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Selati (@selatispirit)

 

8. Nog meer 0.0

Alcoholvrij is misschien wel de grootste trend dit jaar. Zo kunnen ook gin tonics tegenwoordig prima alcoholvrij. Je kunt er zelf op los gaan met verschillende soorten lemonades, gins en kruiden. Online kun je ontzettend veel creaties vinden en namaken. Hoewel ik het liefste ga voor een gin met alcohol, vind ik alcoholvrij ook echt niet verkeerd. Het leuke aan een alcoholvrije gin, is dat je dezelfde stappen neemt bij het maken van een lekkere mix als bij een gin die alcohol bevat. Je neemt er de tijd voor en als je een goede gin te pakken hebt, voegt het ook nog eens veel smaak toe aan jouw mix. 

9. Why is the rum gone

Soms heb je weleens zin in iets sterkers. Gewoon omdat het kan en ongelooflijk lekker kan zijn. Je weet natuurlijk dat ik fan ben van een goede iced piña colada, die wordt gemaakt met witte rum. Bij jouw lokale slijterij kun je vragen welke soort rum het beste past bij jouw cocktail. Je hebt namelijk best veel soorten. En rum is allang geen gewone rum meer, zo heb je ook varianten gemaakt van suikerriet. Je kunt er van alles van maken: bijvoorbeeld een Grapefruit Spritz of Violet Daiquiri. De Daiquiri is heerlijk fris en maak je in een mum van tijd. Je voegt 60 ml rum, 15 ml viooltjessiroop en 25 ml limoensap toe aan een shakebeker, even schudden en vervolgens garneer je de mix met wat ijs en een eetbaar viooltje. Fancy, sterk van smaak, maar ook romig en zoet. Wat wil je nog meer?

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door The Don (@donpaparum)

 

10. Sip back and relax

Zoet en zuur, je kunt er enorm mee spelen als je aan de slag gaat met het brouwen van een cocktail. Maar wist je dat het ook heel makkelijk kan met een RTD? Een Ready To Drink is een kant-en-klare cocktail. Je doet er zelf een takje munt, takje tijm, schijfje citroen, schijfje sinaasappel, partje limoen, kaneel of fruit in, ook wat ijs en het genieten begint direct. Cocktaillab heeft ze zowel met alcohol als zonder alcohol, de QR-code op het cocktailbuisje scan je en je krijgt direct het compacte recept. Zo makkelijk kan het zijn! De frisse cocktails gaan heel goed samen met mijn zomerse wentelteefjes met aardbeien. Probeer jij het uit?

11. Beer-tastic!

Niks is lekkerder dan een koel drankje op een warme dag. En dat vonden zussen Do & Tessel nou ook. Daarom bedachten zij super toegankelijk speciaalbier. Soms lekker fris, soms met een bittertje maar ook lekker kruidig. Dat begon als hobby, maar liep al snel uit de hand. Inmiddels is hun biermerk Gebrouwen door Vrouwen overal in Nederland verkrijgbaar: in de supermarkt, op festivals en in horecazaken – waaronder in hun eigen zaak te Oud-West Amsterdam: BAR. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Gebrouwen door Vrouwen (@gebrouwendoorvrouwen)

 

Nog meer inspiratie nodig? Maak dan eens mijn cranberry mimosa, tiramisu liquido, blue cocktail, duivelse martini, valentijnscocktail of alcoholvrije meloencocktail

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.