De dikste warme chocolademelk

Zoete aardappel, what?!

Van zoete aardappel soep met chilivlokken tot aan een loaded sweet patato en van een Mexicaanse eenpanstopper tot aan deze dikke warme chocolademelk met zoete aardappel. Dat laatste klinkt misschien een beetje vreemd, maar het brengt basic chocolademelk echt naar een hoger niveau. Ik leg je uit waarom.

Zoete aardappel is van nature zoet en romig, waardoor het goed samengaat met de rijke smaak van chocolade. De romige en dikke substantie van de sweet patato maakt de chocolademelk een stuk dikker en dat is echt mega lekker. Zoete aardappel is echt een van de meest veelzijdige producten die ik ken. Give it a try.

Wellicht is chocolademelk de luxe ook wel wat voor jou. Check ‘m hier!

Poffen maar

Om de chocolademelk met zoete aardappel te maken, pof je de zoete aardappel met behulp van een oven. Dit zorgt ervoor dat de aardappel zacht wordt en je het heel easy door de chocolademelk kunt mixen. Zoete aardappel poffen is echt heel simpel. Verstop de zoete aardappel in aluminiumfolie. Prik er vervolgens een aantal gaatjes in met een mes of vork en leg de aardappel in de oven. Na 45 minuten is de aardappel heerlijk zacht van binnen. Verwijder de schil, want dat is niet lekker in chocolademelk, en leg de inhoud in het pannetje met chocolademelk.

Terug naar de basis

Wanneer de oven hard aan het werk is om de zoete aardappel te poffen, zet je een steelpan op het vuur. Verwarm de melk in het pannetje, maar laat het niet koken. Voeg al roerend de chocolade toe. Ik gebruik pure chocolade, want dat vind ik persoonlijk het lekkerst in combinatie met de zoete aardappel. Aan de basis van melk en chocolade voeg je wat vanille-extract of vanillepasta toe. Om nog even terug te komen op de gepofte zoete aardappel die je in het pannetje legt… die maak je fijn met een mixer of stamper.

Het volledige recept vind je natuurlijk hieronder.

dikke warme chocolademelk met zoete aardappel
Totale tijd50 minuten

Dikke warme chocolademelk met zoete aardappel

4.18 van 34 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 1 zoete aardappel
  • 160 gr pure chocolade
  • 700 ml melk
  • 1 tl vanillepasta of vanille-extract

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie en prik hier met een mes of vork een aantal gaatjes in. Pof de zoete aardappel voor 45 minuten in de oven.
  • Zet een steelpan op het vuur en verwarm daarin de melk, maar laat het niet koken.
  • Breek de chocolade in stukken en voeg dit al roerend toe aan de melk. Laat het smelten en blijf roeren, zodat de chocolade niet aanbrandt. 
  • Voeg vervolgens wat vanillepasta of vanille-extract toe en roer door.
  • Haal de gepofte zoete aardappel uit de oven. Verwijder de schil en leg het in zijn geheel (of eventueel kleingesneden) in de pan met het chocolademelk-mengsel. Pureer met een staafmixer, totdat het een mooi dik, glad geheel is.
  • Schenk de dikke warme chocolademelk met zoete aardappel in twee glazen en maak het af met een flinke toef slagroom.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

dikke warme chocolademelk met zoete aardappel Mil

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.