Creepy Halloween taart met botercrème

Halloween taart die je niet wil missen

Deze Creepy Halloween taart met botercrème is niet zomaar een taart. Nee het is een showstopper. Het contrast tussen het witte fondant en de bloedrode botercrème maakt het een echte blikvanger op je Halloween tafel. Het is de perfecte balans tussen griezelig en lekker, en zal zeker indruk maken op je gasten.

Zo maak je deze Halloween taart

Met een piepklein beetje kleurstof maak je deze taart al snel bloedrood! Als je geen rode kleurstof wil gebruiken, maar liever voor iets natuurlijks gaat, zou je ook bietensap kunnen kiezen. Dit maakt het effect echter wel veel minder intens; het zal meer roze dan creepy rood worden. 

Hoeveel lagen je van deze taart maakt is een beetje afhankelijk van hoe hoog je taarten uitvallen; je kunt natuurlijk altijd het recept verdubbelen om een éxtra hoge taart te creëren. Ik gebruikte zelf twee springvormen van 20 cm groot.

Zowel het cakebeslag als de botercrème voor deze Halloweentaart maakte ik in deze niet alleen prachtige maar ook gebruiksvriendelijke keukenmachine. Deze keukenmachine maakt perfect luchtig cakebeslag én een prachtige gladde botercrème.

Halloween taart

Botercrème = de magische toverspreuk

Botercrème is de geheime toverspreuk die deze taart zijn griezelige uitstraling geeft. Het is niet alleen een smaakmaker, maar ook een canvas voor je creativiteit. Of je nu kiest voor een gladde afwerking of een ruwe, bloedige look, botercrème maakt het allemaal mogelijk. Het is de perfecte manier om je Halloween taart een persoonlijke en griezelige touch te geven.

Creepy Halloween taart met botercrème
Totale tijd1 uur 15 minuten

Creepy Halloween taart met botercrème

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediënten

12 personen
  • 140 gr ongezouten boter plus extra om in te vetten
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 ml melk
  • 3 el yoghurt
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 grote eieren
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gr bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 50 gr cacaopoeder
  • 6 el aardbeienjam
  • 800 gr witte fondant om te rollen
  • 2 bakvormen van 20 cm

Botercrème

  • 300 gr poedersuiker gezeefd, plus extra om te bestuiven
  • 150 gr boter zacht
  • rode kleurstof

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem twee springvormen van 20 cm groot. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en doe samen met de olie, melk yoghurt, vanille en eieren in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL.
  • Meng de droge ingredienten in een aparte kom samen met wat zout en zorg dat het glad is. Doe de ingredienten bij elkaar en klop door tot je een glad beslag hebt.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak voor 25-30 minuten op dezelfde hoogte in de oven tot ze gaar zijn en een houten prikker er schoon uitkomt.
  • Laat afkoelen voor 10 minuten in de springvorm, zet deze daarna op een rek om volledig af te koelen.
  • Om de botercrème te maken klop je de suiker, de boter en de rode kleurstof samen in de schone kom van de Kenwood Chef Titanium XL. Voeg eventueel wat kokend water toe als dat nodig is om een glad en smeerbaar resultaat te krijgen.
  • Snijd de cake bij indien nodig. Snijd elke cake doormidden zodat je twee plattere plakken cake overhoudt; dit kan met een kartelmes of een cakesnijder. Leg 1 laag op een bord of op een cakestandaard. Besmeer met een dunne laag van de botercrème en 1/3 van de jam. Leg hier weer een laag cake op en herhaal met de botercrème, jam en cake en eindig tot slot met een plak cake. Gebruik het meeste van de overgebleven botercrème om de cake rondom te icen, maar let op dat je nog een klein gedeelte botercrème overhoudt voor de finishing touch van de laatste stap.
  • Rol de fondant uit op een met poedersuiker bestoven oppervlak, tot het groot genoeg is om de hele cake te bekleden. Til de dunne laag fondant voorzichtig op de cake en strijk het glad om te zorgen dat het blijft plakken.
  • Gebruik een scherp mes om klauwstrepen in de icing te maken, doe hier wat van de achtergebleven rode botercrème in, gemengd met wat water, zodat het op bloed lijkt.

Tip!

Hoeveel lagen je van deze taart maakt is een beetje afhankelijk van hoe hoog je taarten uitvallen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Creepy Halloween taart met botercrème
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • Website shop the tools (10)

    Le Creuset ovenschaal

    Met deze ovenschaal tover je in no time de lekkerste ovengerechten op tafel, van smeuïge lasagnes tot knapperige ovenschotels.

    43,-
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (1)

    Grote mok

    Deze grote mok is perfect voor je ochtendkoffie of een warme chocolademelk, lekker groot, extra gezellig!

    19,95
    Te koop via Bijenkorf
  • Kopie van Website shop the tools (1)

    Servetten

    Geef je tafel een luxe en warme uitstraling met deze geweldige servetten.

    23,95
    Te koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (13)

    Peper en zout molen

    Breng smaak en stijl tegelijk aan tafel met deze mooie peper en zoutmolen. Draaien, strooien en genieten maar!

    44,99
    Te koop via Bol.com
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.