Zo maak je deze Halloween taart
Met een piepklein beetje synthetische kleurstof maak je deze taart al snel bloedrood! Als je geen rode kleurstof wil gebruiken, maar liever voor iets natuurlijks gaat, zou je ook bietensap kunnen kiezen. Dit maakt het effect echter wel veel minder intens; het zal meer roze dan creepy rood worden.
Hoeveel lagen je van deze taart maakt is een beetje afhankelijk van hoe hoog je taarten uitvallen; je kunt natuurlijk altijd het recept verdubbelen om een éxtra hoge taart te creëren. Ik gebruikte zelf twee springvormen van 20 cm groot.
Zowel het cakebeslag als de botercrème voor deze Halloweentaart maakte ik in deze niet alleen prachtige maar ook gebruiksvriendelijke keukenmachine. Deze keukenmachine maakt perfect luchtig cakebeslag én een prachtige gladde botercrème.

Creepy Halloween taart met botercrème
Ingrediënten
- 140 gr ongezouten boter plus extra om in te vetten
- 100 ml zonnebloemolie
- 200 ml melk
- 3 el yoghurt
- 1 tl vanille-extract
- 2 grote eieren
- 250 gr lichtbruine basterdsuiker
- 250 gr bloem
- 3 tl bakpoeder
- 50 gr cacaopoeder
- 6 el aardbeienjam
- 800 gr witte fondant om te rollen
- 2 bakvormen van 20 cm
Botercrème
- 300 gr poedersuiker gezeefd, plus extra om te bestuiven
- 150 gr boter zacht
- rode kleurstof
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Neem twee springvormen van 20 cm groot. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en doe samen met de olie, melk yoghurt, vanille en eieren in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL.
- Meng de droge ingredienten in een aparte kom samen met wat zout en zorg dat het glad is. Doe de ingredienten bij elkaar en klop door tot je een glad beslag hebt.
- Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak voor 25-30 minuten op dezelfde hoogte in de oven tot ze gaar zijn en een houten prikker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen voor 10 minuten in de springvorm, zet deze daarna op een rek om volledig af te koelen.
- Om de botercrème te maken klop je de suiker, de boter en de rode kleurstof samen in de schone kom van de Kenwood Chef Titanium XL. Voeg eventueel wat kokend water toe als dat nodig is om een glad en smeerbaar resultaat te krijgen.
- Snijd de cake bij indien nodig. Snijd elke cake doormidden zodat je twee plattere plakken cake overhoudt; dit kan met een kartelmes of een cakesnijder. Leg 1 laag op een bord of op een cakestandaard. Besmeer met een dunne laag van de botercrème en 1/3 van de jam. Leg hier weer een laag cake op en herhaal met de botercrème, jam en cake en eindig tot slot met een plak cake. Gebruik het meeste van de overgebleven botercrème om de cake rondom te icen, maar let op dat je nog een klein gedeelte botercrème overhoudt voor de finishing touch van de laatste stap.
- Rol de fondant uit op een met poedersuiker bestoven oppervlak, tot het groot genoeg is om de hele cake te bekleden. Til de dunne laag fondant voorzichtig op de cake en strijk het glad om te zorgen dat het blijft plakken.
- Gebruik een scherp mes om klauwstrepen in de icing te maken, doe hier wat van de achtergebleven rode botercrème in, gemengd met wat water, zodat het op bloed lijkt.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.