Couscous recepten

Couscous is een fantastische basis voor een gerecht. Zo eet je het bijvoorbeeld traditioneel naast een stoofgerecht uit de tajine, maar je maakt er ook een lekkere net-wat-voedzamere salade mee. Couscous is snel, makkelijk en o zo veelzijdig! Of je nu een lichte lunch wil, een voedzaam diner, of gewoon je maaltijd wat extra vulling wil geven – couscous is je beste vriend!

Lekker gevarieerd

Eén van de mooiste dingen van couscous is dat je er echt alles mee kunt maken. Je kunt het gebruiken als een frisse salade met tomaten, komkommer, en kruiden voor een zomerse vibe, of je voegt er een flinke portie groenten, kip of zelfs falafel aan toe voor een compleet gerecht.

Couscous absorbeert smaken als een champ, is in een mum van tijd klaar en kan met alles – van groenten en vlees tot geitenkaas en rozijnen. Echt een geweldig product dus!

Maar wat is het eigenlijk?

Couscous is een graansoort die oorspronkelijk uit Afrika komt. Het is een fantastisch product, waarmee je de lekkerste gerechten maakt. Daarnaast bevat het belangrijke voedingsstoffen zoals vezels en eiwitten. Er bestaan verschillende soorten couscous, waarvan de meest bekende ‘gewone’ couscous en parel couscous zijn.

Gewone couscous heeft kleine korrels en een zachte bite. Deze couscous is gemakkelijk te bereiden, omdat het al is voorgekookt. Je hoeft er enkel kokend water of bouillon aan toe te voegen, vervolgens laat je het staan met gesloten pannendeksel. Na zo’n 20 minuutjes kun je het gebruiken.

Parelcouscous heeft parelvormige korrels die groter zijn dan de korrels van gewone couscous. Hierdoor heeft de parelcouscous een andere bite, net wat zachter en kleveriger. Deze couscous bereid je dan ook anders. Je kookt het, net zoals dat je rijst kookt.

Koken met couscous

Ik heb allerlei gewone couscous recepten en parelcouscous recepten verzameld. Waaronder heerlijke salade recepten, waar ik geen genoeg van kan krijgen. Het fijne aan couscous, is dat de smaak erg neutraal is, waardoor je het eindeloos kunt variëren met groenten, kruiden, vlees- en vissoorten.

Mijn favoriete recepten maak je snel en makkelijk. Ga bijvoorbeeld voor mijn kleurige couscoussalade,  gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwtencouscous salade met bloemkool, broccoli en artisjokhartenMarokkaanse lamstajine met couscouscouscous met gestoofde groentengevulde paprika’s met roomkaas of granenbowl met geroosterde harissakip en groenten.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën