Courgettepasta met kip en spinazie

Courgettepasta met amandelsaus

Toegegeven dat courgettepasta echt niet lijkt op “echte” pasta maar als afwisseling is er helemaal niks mis mee. De ster in dit gerecht zijn natuurlijk de kipballetjes. in combinatie met de amandelsaus krijgt het gerecht een beetje een Oosters tintje. Heerlijk met verse basilicum.

Waarom kiezen voor courgettepasta?

Courgettepasta, ook wel zucchini pasta of zoodles genoemd, is een populair alternatief voor traditionele pasta. In plaats van tarwebloem wordt er gebruik gemaakt van courgette slierten, die de vorm en textuur van pasta nabootsen. Dit heeft enkele voordelen:

  • Courgettepasta is koolhydraatarm en calorie-arm vergeleken met gewone pastaHet is een uitstekende manier om meer groenten in je dieet op te nemenCourgettepasta is glutenvrij en daardoor geschikt voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakieHet is snel en makkelijk te bereiden

Extra tips en aanpassingen

  • Voeg meer groenten toe: Je kunt andere groenten zoals cherrytomaatjes, paprika of champignons toevoegen voor extra smaak en voeding.Kruiden en specerijen: Voeg extra kruiden zoals koriander of munt toe voor een frisse smaak. Experimenteer met specerijen zoals kurkuma of paprikapoeder om het gerecht een andere twist te geven.Vegan optie: Vervang de kipballetjes door tofu- of tempehballetjes voor een vegan versie van dit gerecht.Bewaar tips: Dit gerecht is het lekkerst als het vers bereid is, maar je kunt de kipballetjes en de saus van tevoren maken en in de koelkast bewaren voor een snelle maaltijd later.

Toch liever gewone pasta? Check dan hier alle pastarecepten

Courgettepasta met kip en spinazie is een voedzaam, smaakvol en makkelijk te bereiden gerecht dat perfect past in een gezonde levensstijl. Door de traditionele pasta te vervangen door courgette slierten, creëer je een koolhydraatarme en caloriearme maaltijd die ook nog eens bomvol groenten zit. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe lekker en veelzijdig courgettepasta kan zijn!

Courgettepasta met spinazie
Totale tijd30 minuten

Courgettepasta met kip en spinazie

4.25 van 36 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gr spinazie
  • 300 gr kipdijfilet
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl tijm
  • 1 el peterselie
  • 1 tl oregano
  • 1 el amandelmeel
  • Amandelsaus
  • 70 gr amandelpasta
  • 80 ml water
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Verse basilicum
  • Zout en peper

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Draai de courgette tot courgette spaghetti met een spirellisnijder of gebruik hiervoor een juliennesnijder.
  • Maak eerst de kipballetjes door het kipdijvlees in de keukenmachine te vermalen tot fijn vlees. Voeg peper en zout, mosterd, amandelmeel en eventueel andere kruiden naar smaak toe. Ik gebruikte hier tijm, peterselie en oregano. Verhit een grote koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin de kipballetjes gaar en goudbruin.
  • Haal uit de pan en zet even apart. Bak in dezelfde pan de ui tot deze glazig is en bak de spinazie mee tot deze geslonken is. Voeg de kipballetjes weer toe.
  • Maak de amandelsaus door amandelpasta en water toe te voegen in een kleine steelpan. Verwarm en zorg dat het goed met elkaar gemengd is. Rasp het teentje knoflook er boven uit, voeg citroensap naar smaak toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • De courgetti kun je naar wens koud of warm eten. Voor warm, voeg je het even toe aan de pan met de kipballetjes en bak het even kort mee.
  • Serveer met de amandelsaus en verse basilicum.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.