Gezonde recepten

Courgettepasta met kip en spinazie

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

2 courgettes

200 gr spinazie

300 gr kipdijfilet

1 ui, gesnipperd

1 tl mosterd

1/2 tl tijm

1 el peterselie

1 tl oregano

1 el amandelmeel

Amandelsaus

70 gr amandelpasta

80 ml water

1 el citroensap

1 teentje knoflook

Verse basilicum

zout en peper

Benodigdheden

Spirellisnijder of juliennesnijder

Sharing is caring!

Courgetti of courgettepasta

Ik hou heel erg van pasta. Dat hebben jullie inmiddels wel door denk ik. Maar soms wil ik wat meer letten op de hoeveelheid groente die ik elke dag eet en in zo’n geval is het eten van courgettepasta ideaal om op een makkelijke manier meer groente naar binnen te krijgen.

Courgettepasta met amandelsaus

Toegegeven dat courgettepasta echt niet lijkt op “echte” pasta maar als afwisseling is er helemaal niks mis mee. Een courgette per persoon lijkt wellicht een beetje veel maar je zult zien dat het snel verdwijnt.

Onthoud dat het groente is en geen tarwe.. 🙂 Dus het vult ook echt wel minder.

De ster in dit gerecht zijn natuurlijk de kipballetjes. in combinatie met de amandelsaus krijgt het gerecht een beetje een Oosters tintje. Heerlijk met verse basilicum.

Toch liever gewone pasta? Check dan hier alle pastarecepten

Courgettepasta met spinazie

Glutenvrije pasta met amandelsaus en kip

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gr spinazie
  • 300 gr kipdijfilet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl tijm
  • 1 el peterselie
  • 1 tl oregano
  • 1 el amandelmeel

Amandelsaus

  • 70 gr amandelpasta
  • 80 ml water
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Verse basilicum
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Spirellisnijder of juliennesnijder

Instructies

  1. Draai de courgette tot courgette spaghetti met een spirellisnijder of gebruik hiervoor een juliennesnijder.
  2. Maak eerst de kipballetjes door het kipdijvlees in de keukenmachine te vermalen tot fijn vlees. Voeg peper en zout, mosterd, amandelmeel en eventueel andere kruiden naar smaak toe. Ik gebruikte hier tijm, peterselie en oregano. Verhit een grote koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin de kipballetjes gaar en goudbruin.
  3. Haal uit de pan en zet even apart. Bak in dezelfde pan de ui tot deze glazig is en bak de spinazie mee tot deze geslonken is. Voeg de kipballetjes weer toe.
  4. Maak de amandelsaus door amandelpasta en water toe te voegen in een kleine steelpan. Verwarm en zorg dat het goed met elkaar gemengd is. Rasp het teentje knoflook er boven uit, voeg citroensap naar smaak toe. Breng verder op smaak met peper en zout
  5. De courgetti kun je naar wens koud of warm eten. Voor warm, voeg je het even toe aan de pan met de kipballetjes en bak het even kort mee.
  6. Serveer met de amandelsaus en verse basilicum

Nog meer lekkers