Corn on the cob

Tijd

Maiskolf op de BBQ

Nog even en het is weer tijd om te barbecuen. Ondanks de rare tijden waar we ons momenteel in bevinden kun je natuurlijk nog steeds prima barbecuen als je een tuin hebt. Alleen dan niet met een hele groep vrienden.

Heb je nou geen zin om te barbecuen dan kan ik je aanraden om deze corn on the cob gewoon te maken in een grilpan of je kunt het natuurlijk ook in een gewone koekenpan bereiden.

Cotijakaas

Dit recept hoort oorspronkelijk met een Mexicaanse kaas; cotija. Een typisch Mexicaanse kaas. Een harde witte kaas die je kunt vervangen voor een Hollandse kaas zoals ik op de foto ook gebruikte.

Maar kun je de hand leggen aan echte cotija dan zeker eens proberen!

Corn on the cob

Corn on the cob

Corn on the cob – geroosterde maiskolf

No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans, Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 maiskolven met blad er nog aan als je die kunt vinden
  • 2 tl chilizout
  • 60 gr mayonaise
  • 1 limoen
  • 100 gr cotijakaas geraspt
  • Zout naar smaak

Instructies
 

Instructies

  • Buig de bladeren naar achteren maar laat ze wel aan de kolf zitten. Besmeer de kolven ruim met boter, peper en (chili) zout.
  • Verhit een gril tot deze medium heet is. Je wilt het niet te warm want het duurt wel even voor de kolven goed zijn.
  • Bak ze op de gril rondom tot je her en der geblakerde stukjes hebt.
  • Haal de maiskolf van de gril, besmeer ruim met mayonaise en sprenkel er wat limoensap overheen. Doe wat van de geraspte cotijakaas erover. Eindig met het chilizout en verse koriander.

Notities

Notes
In dit recept gebruikte ik cotijakaas. Dit is niet altijd even makkelijk verkrijgbaar maar je kunt het uiteraard ook vervangen door gewone kaas of door bijvoorbeeld feta.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!