Citroengrasspiesen met gamba’s en inktvis

Om de citroengrasspiesjes te maken begin je met het halveren van de citroengras. Dit doe je in de lengte. Hierdoor komen de smaken van het citroengras zometeen goed door in je vismengsel.

Je maakt nu een mengsel van de gamba’s en de inktvis met de smaakmakers erbij en je draait dit tot een gladde pasta. Hiervan vorm je bolletjes en deze knijp je om de stengels heen.

Krokant korstje

Wat de citroengrasspiesjes extra lekker maakt is dat krokante laagje van panko. Dat blijft vanzelf plakken als je de visstengels door de panko haalt.

Frituur het vervolgens door het visgedeelte door dit in de hete olie te houden tot het goudbruin en gaar is.

Natuurlijk zijn de citroengrasspiesjes niet compleet zonder de nước mįŗÆm chįŗ„m saus. De allerlekkerste als je het mij vraagt en heel eenvoudig om te maken.

Check hieronder hoe je het precies moet doen en laat me weten wat jij ervan vond!

Probeer ook eens deze runderspiesjes!

Citroengras spiesjes met gamba
Totale tijd25 minuten

Citroengrasspiesen met gamba’s en inktvis

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

12 portie(s)
  • 1 limoen
  • 250 g gepelde rauwe gamba’s
  • 100 g inktvis of witvisfilet
  • 2 takjes koriander plus extra ter garnering
  • 2 takjes dille plus extra ter garnering
  • 1 tl zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 6 stengels citroengras
  • panko
  • olie om in te frituren
  • lente-ui ter garnering

nước mįŗÆm chįŗ„m

  • 100 ml water
  • 15 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 90 ml nước mįŗÆm
  • 45 ml limoensap
  • 4 tenen knoflook gepeld en geperst
  • 2 chilipepers in ringetjes

Bereidingswijze: 

  • Rasp de schil van de helft van de limoen. Meng de gamba’s, inktvis (of witvis), koriander, dille, limoenrasp, zout en peper in de keukenmachine tot een gladde pasta.
  • Halveer de stengels citroengras in de lengte. Draai 12 bolletjes van de vispasta. Maak de handen vochtig en knijp ieder bolletje rond een gehalveerde citroengrasstengel to een langwerpige kebabvorm.
  • Verdeel een ruime hoeveelheid panko op een groot bord en rol de spiesen erdoor zodat ze volledig bedekt zijn. Vorm ze eventueel nog bij in de palm van je hand.
  • Verwarm een ruime hoeveelheid olie in de wok (of frituurpan) tot 180 °C. Leg de spiesjes tegen de rand van de pan, met het garnalen-vismengsel in de olie en bak krokant en goudbruin.
  • Snijd de lente-ui mooi in sliertjes. Garneer de spiesen met lente-ui een takje dille en wat koriander en serveer warm met de nước mįŗÆm chįŗ„m om ze in te dippen.
  • Nước mįŗÆm chįŗ„m
  • Verwarm het water met de azijn in een pannetje. Los de suiker op. Laat afkoelen en meng met de rest van de ingrediĆ«nten.
  • Laat minimaal een uur staan. Maximaal een week houdbaar in de koelkast.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.