Camembert uit de oven

Een hagelwitte Franse schimmelkaas

Deze Franse witte schimmelkaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. De melk wordt verwarmd waarna er bacteriën en stremsel aan toe worden gevoegd. Vervolgens giet men het mengsel in cilindervormige bakjes. De dag erna worden de gestolde kazen weer uit de houten bakjes gehaald en worden ze bestrooid met kaasschimmels en een laagje zout – het zout bevordert de groei van de schimmel. Na een week of twee ontstaat er dan ook een witte schimmel, die ook wel witte bloem wordt genoemd.

De kaas wordt in papier gewikkeld en in het bekende ronde houten doosje van (populieren)hout gestopt. Na een rijpingstijd van nog eens twee tot drie weken is de kaas eetbaar.

Tip: haal camembert een uur voor het opdienen alvast uit de verpakking. Serveer je hem toch op een plankje? Deze kaasplank van Excellent Houseware wil je in huis hebben!

YouTube video

Camembert uit de oven

Camembert is heerlijk op een toastje of een broodje, maar met dit recept voor camembert uit de oven leer je weer een hele nieuwe smaaksensatie kennen. De kaas smelt, waardoor je er een mini kaasfondue van maakt.

Camembert uit de oven
Totale tijd25 minuten

Camembert uit de oven

4.21 van 82 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 1 doosje goede camembert 250 g (in een houten doosje)
  • 1 takje tijm
  • 1 teen knoflook gehalveerd
  • olijfolie
  • toastjes

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwijder de camembert uit het doosje, haal het plastic eraf en leg het kaasje terug in het houten doosje. Laat het deksel eraf.
  • Trek met een scherp mes een ruitpatroon in de bovenkant van het kaasje. Je wilt net door de korst heen snijden. Steek stukjes tijm en plakjes knoflook rechtop in het kaasje en verdeel ze daarbij over het hele oppervlak. Druppel een klein beetje olijfolie over het kaasje en zet het op een bakplaat ongeveer 20-25 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer met lekkere toastjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.