Camembert tosti uit de koekenpan

Niets gaat boven een tosti met heerlijk gesmolten kaas, en deze camembert tosti uit de koekenpan is de crème de la crème.

Een tosti met camembert

Deze Franse witte schimmelkaas met een volle, romige en pittige smaak wordt gemaakt van rauwe koemelk. De melk wordt verwarmd waarna er bacteriën en stremsel aan toe worden gevoegd. Vervolgens giet men het mengsel in cilindervormige bakjes. De dag erna worden de gestolde kazen weer uit de houten bakjes gehaald en worden ze bestrooid met kaasschimmels en een laagje zout – het zout bevordert de groei van de schimmel. Na een week of twee ontstaat er dan ook een witte schimmel, die ook wel witte bloem wordt genoemd. 

 

YouTube video

 

De perfecte smeltkaas 

Camembert is een zachte romige kaas, en daardoor bij uitstek geschikt om te smelten. Ik maak deze camembert tosti met wat jam om de pittige smaak van de kaas te complementeren. Zorg voor een goede koekenpan en bakken maar!

Lekker voor bij de borrel: gebakken camembert met prosciutto

Camembert tosti uit de koekenpan

Camembert tosti uit de koekenpan
Totale tijd15 minuten

Camembert tosti uit de koekenpan

5 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 8 plakken mooi zuurdesembrood
  • 1 camembert
  • 1 pot lekkere jam naar keuze
  • roomboter om in te smeren

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de koekenpan vast een beetje voor. Beleg 1 kant van het brood met een laag jam en verdeel hierover wat camembert. Doe de andere kant erop.
  • Bestrijk het brood met de roomboter en leg het in de koekenpan. Bak de ene kant voor een aantal minuten, draai dan om voor de andere kant.
  • Herhaal met de overige sandwiches.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Camembert tosti uit de koekenpan

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.