Niets gaat boven een tosti met heerlijk gesmolten kaas, en deze camembert tosti uit de koekenpan is de crème de la crème.
Een tosti met camembert
Deze Franse witte schimmelkaas met een volle, romige en pittige smaak wordt gemaakt van rauwe koemelk. De melk wordt verwarmd waarna er bacteriën en stremsel aan toe worden gevoegd. Vervolgens giet men het mengsel in cilindervormige bakjes. De dag erna worden de gestolde kazen weer uit de houten bakjes gehaald en worden ze bestrooid met kaasschimmels en een laagje zout – het zout bevordert de groei van de schimmel. Na een week of twee ontstaat er dan ook een witte schimmel, die ook wel witte bloem wordt genoemd.

De perfecte smeltkaas
Camembert is een zachte romige kaas, en daardoor bij uitstek geschikt om te smelten. Ik maak deze camembert tosti met wat jam om de pittige smaak van de kaas te complementeren. Zorg voor een goede koekenpan en bakken maar!
Lekker voor bij de borrel: gebakken camembert met prosciutto.

Camembert tosti uit de koekenpan
Ingrediënten
- 8 plakken mooi zuurdesembrood
- 1 camembert
- 1 pot lekkere jam naar keuze
- roomboter om in te smeren
Bereidingswijze:
- Verwarm de koekenpan vast een beetje voor. Beleg 1 kant van het brood met een laag jam en verdeel hierover wat camembert. Doe de andere kant erop.
- Bestrijk het brood met de roomboter en leg het in de koekenpan. Bak de ene kant voor een aantal minuten, draai dan om voor de andere kant.
- Herhaal met de overige sandwiches.
- Recepten
- Brood recepten
- Dieetsoorten
- Lunch recepten
- Snelle recepten
- Tosti recepten
- Tussendoortjes
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.