Cake recepten

Dit recept valt onder

Appelcake met yoghurt – makkelijk recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 50 minuten
  • Aantal personen 12

Ingredienten

300 g appel in stukjes

1 el poedersuiker

225 g boter, op kamertemperatuur

125 g lichte basterdsuiker

3 eieren

2 tl vanille extract

250 g zelfrijzend bakmeel

100 g Campina Biologisch volle yoghurt

1 tl kaneel

zeezout

kaneelsuiker:

2 tl kaneel

4 el kristalsuiker

Benodigdheden

Cakeblik 25 cm

Sharing is caring!

Mijn favoriete appelcake

Er zijn een aantal dingen die in mijn beleving supergoed samen gaan en een van die dingen is bakken in combinatie met appel. Zo is daar bijvoorbeeld mijn favoriete appeltaart die ik voor je maakte in een brievenbus variant. Maar die natuurlijk ook gewoon in een springvorm past.

Deze appelcake is supermakkelijk om te maken en door de yoghurt die erin gaat blijft de appelcake extra smeuïg.

Hoe maak je appelcake

Zoals ik al zei is het maken van deze cake heel eenvoudig. Ik gebruik een cakeblik van 25 cm voor het bakken van dit makkelijke recept. Veel mensen vragen waarom ik eigenlijk een blik invet en er dan vervolgens bakpapier in doe. De reden daarvoor is heel eenvoudig: het bakpapier blijft zo namelijk beter op zijn plek zitten.

Voor de appel gebruik ik het liefst een friszure appel. Even afhankelijk van het seizoen kan dat variëren maar de soort appel is minder belangrijk. Dus gebruik vooral de appels die jij het lekkerste vindt.

Appelcake met yoghurt

Bestrooi met poedersuiker

Om te voorkomen dat de appelstukjes allemaal onderin de cake eindigen bestrooi ik ze met een klein beetje poedersuiker. Op die manier blijven ze beter “plakken” in het beslag en heb je straks in alle cakeplakjes ook daadwerkelijk wat appel zitten.

Kaneelsuiker

De finishing touch voor deze appelcake is het bestrooien met wat kaneelsuiker. Dit hoeft natuurlijk niet maar ik vind het persoonlijk heerlijk en voegt echt wat toe aan de smaak!

Appelcake met yoghurt

Appelcake met yoghurt

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 300 g appel in stukjes
  • 1 el poedersuiker
  • 225 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g Campina Biologisch volle yoghurt
  • 1 tl kaneel
  • zeezout

kaneelsuiker:

  • 2 tl kaneel
  • 4 el kristalsuiker

Benodigdheden

  • Cakeblik 25 cm

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.
    3. Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.
    4. Meng de appelblokjes met 1 el poedersuiker en schud dit even om.
    5. Spatel zelfrijzend bakmeel, kaneel, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.
    6. Spatel als laatste de appelstukjes door het beslag.
    7. Giet het beslag in de cakevorm.
    8. Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.
    9. Laat iets afkoelen, haal uit de vorm. Meng de suiker met de kaneel, doe in een platte schaal en druk de cake in de kaneelsuiker.

Nog meer lekkers