

‘Nduja cacio e pepe
Ingrediënten
- 500 g spaghetti
- 70 g ’nduja
- 3 tl versgemalen zwarte peper
- 125 g pecorino of Parmezaanse kaas fijn geraspt
- 1 el honing
- kneepje citroensap
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti al dente in een grote pan met gezouten water.
- Verhit een grote pan met dikke bodem (je hebt veel ruimte nodig omdat de spaghetti er straks bij moet) op middelhoog vuur en bak de ’nduja een paar minuten. Voeg de peper en de helft van de geraspte kaas en de honing toe, en meng goed. Giet er twee soeplepels van het pastakookwater bij en roer stevig zodat de ingrediënten binden en samen een mooie, glanzende saus vormen. Zet het vuur uit totdat de pasta gaar is
- Schep met een keukentang de spaghetti in de pan, zet het vuur hoog en schep de pasta door de ’nduja-kaassaus tot alles is bedekt meteen dun laagje saus. Voeg driekwart van de overgebleven kaas en1 soeplepel van het pastakookwater toe zodat de saus extra romig wordt. Maak af met het citroensap, verdeel over borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
