Brownies uit de Airfryer met witte chocola
Om de brownies uit de Airfryer te maken begin ik met het bekleden van het bakaccessoire voor de Philips Airfryer XXL. Dit is een handig precies passend bakblik, echt ideaal om in huis te hebben. Maar heb je deze niet, dan kun je de brownies ook bakken met een kleine springvorm van 20cm. Deze past ook in de mand van de Airfryer.
Na het maken van het beslag strooi ik witte chocola over de bovenkant heen. Tijdens het bakken zakken de stukjes een beetje naar beneden. De bovenkant van de witte chocola zal een beetje karameliseren, maar als je de brownies doorsnijdt zie je de witte chocola weer zitten.
De temperatuur van de Airfryer is 160ĖC en je bakt de brownies in ongeveer 30 minuten gaar. Als je er een houten prikker insteekt zal er nog een beetje aan blijven plakken. Dat is prima; zolang het maar niet kleddernat is of gortdroog.

Brownies uit de Airfryer met witte chocola
Ingrediƫnten
- 140 gr ongezouten boter in smalle stukjes gesneden
- 180 gr pure chocola fijn gesneden
- 130 gr suiker
- 80 gr bruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 grote eidooier
- 1 tl vanille-extract
- 60 gr bloem
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl bakpoeder
- 100 gr witte chocola gehakt (niet te klein)
Bereidingswijze:
- Bekleed het bakaccessoire van de Philips Airfryer XXL met bakpapier. Dit blijft het beste zitten als je het bakaccessoire even met een beetje olie of een bakspray insmeert. Zet het bakblik even opzij terwijl je het beslag maakt.
- Doe de boter en de chocola bij elkaar in een kom en smelt deze au bain marie tot het gesmolten is en glad. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
- Klop de suiker erdoor. Voeg de kristalsuiker en de basterdsuiker bij elkaar en klop het door elkaar. Het mengsel zal wat korrelig zijn.
- Klop de eieren en de eidooier erdoor een voor een en daarna de vanille. Klop flink voor ongeveer 1 minuut.
- Roer de bloem, zout en het bakpoeder erdoor.
- Verdeel het beslag in het klaarstaande bakblik. Strooi de stukjes witte chocola er nu over.
- Bak de brownies in de Philips Airfryer XXL op 160ĖC voor ongeveer 30 minuten. De witte chocola zal aan de bovenkant karameliseren.
- De brownies zullen nog een beetje wiebelig aanvoelen als je ze uit de Airfryer haalt. Het wordt steviger terwijl het afkoelt.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Philips.