Broodje rosbief met groene asperges en blauwe kaas

Zin in een lekkere sandwich? Dit broodje rosbief met groene aspergetips, blauwe kaas en pijnboompitten is mijn nieuwe favoriet. Makkelijk om te maken maar nƩt even dat beetje extra voor de lunch. Vol smaak, textuur en waanzinnige ingrediƫnten!

Zo maak je dit luxe broodje rosbief

Voor dit recept gebruikte ik bleu d’Auvergne kaas. Houd je niet zo van deze pittige blauwe kaas? Dan kun je dit broodje rosbief ook extra aankleden met mozzarella, burrata of ricotta.

Dit luxe broodje rosbief wordt extra smaakvol door de toevoeging van balsamico-siroop; deze vind je tegenwoordig bij de meeste (grotere) supermarkten. Kun je deze zoetige ingedikte balsamico-azijn niet vinden? Dan kun je natuurlijk ook gewone balsamico-azijn gebruiken.

Broodje rosbief

Broodje rosbief
Totale tijd15 minuten

Broodje rosbief met groene aspergetips, blauwe kaas en pijnboompitten

4 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 75 g groene aspergetips
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • extra vergine olijfolie
  • 100 g rosbief broodbeleg
  • 75 g bleu d’Auvergne kaas
  • handjevol veldsla
  • balsamico-siroop

Bereidingswijze: 

  • Kook de aspergetips 3 minuten in een laagje water. Giet ze af en laat uitlekken. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan in enkele minuten lichtbruin. Schud ze op een bord of plank.
  • Rooster de sneetjes zuurdesembrood licht in een broodrooster of in een grillpan. Leg ze op borden en druppel over elk sneetje wat extra vergine olijfolie.
  • Verdeel de plakjes rosbief over de boterhammen, gevolgd door de aspergetips. Verkruimel de blue d’Auvergne kaas over elk broodje rosbief en bestrooi met de pijnboompitten. Leg op elk broodje rosbief een dotje veldsla en druppel er wat balsamico-siroop en nog wat extra vergine olijfolie overheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 319kcalKoolhydraten: 38gProteine: 18gVet: 11gVerzadigde vetten: 4gCholesterol: 28mgNatrium: 967mgKalium: 268mgVezels: 2gSuiker: 2gVitamine A: 286IUVitamine C: 12mgCalcium: 202mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.