Broccolisoep met notencrunch

25 minuten

Weet je wat dé manier is om soep te maken? Op een traybake. Alle groenten op een ovenplaat, lekker roosteren en dan hup de blender is. Geloof me, makkelijker kan niet. Wil je toch een beetje uitdaging, maak er dan een notencrush bij. 

Groen moet je doen!

Deze broccolisoep is niet alleen heel makkelijk te maken, maar ook nog eens gezond. Broccoli is namelijk echt een topper! Het zit tjokvol vitamine, zoals vitamine C, K, A. Deze groene groente zit ook boordevol antioxidanten, die als superhelden optreden tegen vrije radicalen en zo je lichaam beschermen. Wist je dat broccoli zelfs kan helpen om bepaalde vormen van kanker te voorkomen? En niet te vergeten, het is geweldig voor je spijsvertering en kan je helpen om op gewicht te blijven. Dus, als je op zoek bent naar een simpele manier om gezond te blijven, oftewel groen moet je doen. 

Broccolisoep

Een soepje mag bij mij in mijn weekmenu, niet ontbreken. En ik ben dan ook dol op broccolisoep. Nu maak ik hem met aardappel en sjalot. Maar je kan er natuurlijk ook nog meer groenten in doen. Dat doe ik bijvoorbeeld in deze groene groentesoep. Daar zit ook nog prei, broccoli, courgette en erwten in. Ja, dat is pas een vitaminebom. 

Notencrunch  

Bij de soep hoort wat mij betreft een broodje, die er vervolgens lekker indoopt. Maar ben jij nu op je koolhydraten aan het letten en sla je het brood even over, dan is een notencrunch helemaal wat voor jou. Dit is namelijk een koolhydraatarm recept. Een notencrunch is een mengsel van allerlei noten en wat honing die je vervolgens afbakt in oven. Hierdoor kan je het in stukken breken en heb je toch nog wat om te kauwen, altijd fijn toch? 

Het recept van de broccolisoep en de notencrunch vind je hieronder. Ik maak de soep nog af met crispy chili olie, die kan je natuurlijk kopen, maar ook zelf maken. Dit is mijn recept

Broccolisoep miljuschka

Broccolisoep met notencrunch

5 van 1 stem
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Traybake
  • pan

Ingrediënten
 

Broccolisoep

  • scheutje olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 kruimige aardappelen
  • 500 gr broccoli
  • 1 l groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • Peper en zout

Notencrunch

  • 1 handje cashewnoten
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje sesamzaadjes
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • snuf zout

Topping

  • 1 el crispy chili olie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe op een ovenschaal de sjalotjes, broccoli en aardappel met peper, zout en olijfolie. Rooster dit voor 20 minuten
  • Doe alles in een blender met de bouillon.
  • Verwarm de soep in een pan en voeg een scheutje kookroom toe.
  • Maak ondertussen de notencrunch. Hak de cashewnoten grof. Voeg de pompoenpitten toe. Doe de sesamzaadjes toe. Meng de noten met de honing, zout en olijfolie.
  • Stort het notenmengsel op een bakplaat met een bakpapier op 180 graden voor 13-15 minuten.
  • Schep de soep in een kom en garneer met de notencrunch en eventueel crispy chili olie.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Broccolisoep miljuschka

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.