Groen moet je doen!
Deze broccolisoep is niet alleen heel makkelijk te maken, maar ook nog eens gezond. Broccoli is namelijk echt een topper! Het zit tjokvol vitamine, zoals vitamine C, K, A. Deze groene groente zit ook boordevol antioxidanten, die als superhelden optreden tegen vrije radicalen en zo je lichaam beschermen. Wist je dat broccoli zelfs kan helpen om bepaalde vormen van kanker te voorkomen? En niet te vergeten, het is geweldig voor je spijsvertering en kan je helpen om op gewicht te blijven. Dus, als je op zoek bent naar een simpele manier om gezond te blijven, oftewel groen moet je doen.
Broccolisoep
Een soepje mag bij mij in mijn weekmenu, niet ontbreken. En ik ben dan ook dol op broccolisoep. Nu maak ik hem met aardappel en sjalot. Maar je kan er natuurlijk ook nog meer groenten in doen. Dat doe ik bijvoorbeeld in deze groene groentesoep. Daar zit ook nog prei, broccoli, courgette en erwten in. Ja, dat is pas een vitaminebom.
Notencrunch
Bij de soep hoort wat mij betreft een broodje, die er vervolgens lekker indoopt. Maar ben jij nu op je koolhydraten aan het letten en sla je het brood even over, dan is een notencrunch helemaal wat voor jou. Dit is namelijk een koolhydraatarm recept. Een notencrunch is een mengsel van allerlei noten en wat honing die je vervolgens afbakt in oven. Hierdoor kan je het in stukken breken en heb je toch nog wat om te kauwen, altijd fijn toch?
Het recept van de broccolisoep en de notencrunch vind je hieronder. Ik maak de soep nog af met crispy chili olie, die kan je natuurlijk kopen, maar ook zelf maken. Dit is mijn recept.

Broccolisoep met notencrunch
Ingrediënten
Broccolisoep
- scheutje olijfolie
- 2 sjalotjes
- 2 kruimige aardappelen
- 500 gr broccoli
- 1 l groentebouillon
- 200 ml kookroom
- Peper en zout
Notencrunch
- 1 handje cashewnoten
- 1 handje pompoenpitten
- 1 handje sesamzaadjes
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
- snuf zout
Topping
- 1 el crispy chili olie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe op een ovenschaal de sjalotjes, broccoli en aardappel met peper, zout en olijfolie. Rooster dit voor 20 minuten
- Doe alles in een blender met de bouillon.
- Verwarm de soep in een pan en voeg een scheutje kookroom toe.
- Maak ondertussen de notencrunch. Hak de cashewnoten grof. Voeg de pompoenpitten toe. Doe de sesamzaadjes toe. Meng de noten met de honing, zout en olijfolie.
- Stort het notenmengsel op een bakplaat met een bakpapier op 180 graden voor 13-15 minuten.
- Schep de soep in een kom en garneer met de notencrunch en eventueel crispy chili olie.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.