Alle blogs

Moederdag

Blogs — 08 mei 2020
Door Miljuschka Witzenhausen

Sharing is caring!

Moederdag

Zondag 10 mei is het Moederdag. Graag geef ik je een aantal tips om van deze dag een feestje te maken, zowel wat betreft cadeautjes als recepten!

Prachtig aardewerk

De gloednieuwe collectie van Le Creuset, genaamd The Calm Collection, is er nu ook in mooie giftsets. Dit aardewerk in een prachtig kleurenpalet brengt rust en sereniteit in de keuken. De set bestaat uit de nieuwe kleuren Shell pink, Mist Grey, Meringue en Sea Salt. 

De collectie bestaat uit verschillende aardewerk producten, die per 4 verpakt zitten in een handige giftbox. Ideaal voor Moederdag of verjaardagen. Of gewoon lekker voor jezelf!

Boterkoek

Mijn kinderen zijn mijn alles, mijn brandstof, en ze hebben me leren liefhebben op een manier die ik niet kan beschrijven. Elk jaar maken we samen boterkoek, dit recept voor boterkoek heb ik speciaal voor jullie opgeschreven.

Supersnelle pindakaaskoeken

Een superlekker recept voor pindakaaskoeken met slechts drie ingrediënten, dus dit kunnen de kleintjes in huis – met een beetje hulp – ook heel goed maken!

Lekker hartig

Juist meer fan van hartige gerechten dan zoete? Deze quiche met gerookte zalm is geliefd bij iedereen, en nog glutenvrij ook. Een feestje op de brunchtafel!

Joie de Vivre

Met een goed kookboek maak je elke mama blij. Het boek Joie de Vivre vond ik zelf heel origineel gevonden. De drie hartsvriendinnen Sacha de Boer (fotograaf en hobbykok), Babs Assink (journalist) en Janine Smits (stylist) brengen in dit boek namelijk een ode aan de Franse keuken. 

Hiervoor vroegen ze tien topchefs om hun eigen draai te geven aan de klassieke recepten uit een Frans kookboek uit 1873. Het resultaat: 60 heerlijke gerechten, klassiek met een moderne twist, die dankzij de helder beschreven recepten door iedereen goed te maken zijn. De recepten worden stijlvol in beeld gebracht en verrijkt met toffe portretten en sfeervolle foto’s van het Franse platteland.

Je vindt hem hier bij bol.com voor € 29,99