Culinaire cadeautips: hier koop je het perfecte Vaderdag cadeau

Categorieën: BlogsLabel:

Op zondag 20 juni 2021 is het Vaderdag. Heb jij al een mooi Vaderdag cadeau uitgezocht voor je vader, schoonvader, stiefvader, bonusvader of een andere bijzondere man in jouw leven? In dit artikel deel ik mijn ideale tips voor cadeaus. Zoek niet verder: hier bestel je het perfecte presentje voor papa’s!

Het perfecte Vaderdag cadeau

Het gaat er niet om of het een groot of kostbaar cadeau is, als het maar iets is dat goed past bij de man aan wie je het geeft. Bedenk dus eerst: houdt hij van koken of misschien meer van bakken? Van thee of koffie, van bier of wijn of juist van een sterke drank, zoals whisky? Is hij een beetje gevorderd in de keuken of kan -ie juist nog wat basis-kookkennis gebruiken? Maak je hem gelukkig met een duurzaam cadeau dat lang meegaat, of liever iets eet- of drinkbaars voor een bijzonder moment? Misschien wel voor jullie samen…

Elke papa verdient het om met Vaderdag – en eigenlijk elke dag van het jaar – in ‘t zonnetje gezet te worden, toch? En geloof me: voor elk budget is er wel een leuk Vaderdagcadeau te verzinnen. Je koopt al voor 5 of 10 euro wat moois, maar je kunt – als jij dat natuurlijk wilt – ook voor een groter en kostbaarder cadeau gaan. 

Je kunt ook een zelfgebakken cadeau geven! Zie daarvoor mijn 5 favoriete bakrecepten.

Voor bij je Vaderdag cadeau: een lief kaartje

Verwen één de favoriete mannen in je leven met liefde en aandacht, maar vergeet ook niet om een leuk en attent kaartje te schrijven. Wist je dat er online hele leuke exemplaren te vinden zijn? Maar eentje kopen in de winkel of boekhandel en zelf schrijven is natuurlijk ook hartstikke leuk.

Mocht je niet persoonlijk bij hem langs kunnen gaan vanwege de huidige maatregelen, laat het cadeautje dan handig bij hem thuis bezorgen. Veel webshops kunnen cadeaus tegenwoordig inpakken en voorzien van een lief kaartje. Maar langsgaan – al is het voor de deur – is natuurlijk altijd het leukst!

Ik geef je graag tips voor bijzondere Vaderdag cadeaus. Veel succes met shoppen!

1. Snijplanken

Deze Joseph Joseph snijplanken set bevat vier verschillende kleuren planken. Zo kan hij eentje voor elk type voedselsoorten gebruiken en kunnen vis, groente, rauw vlees en gebakken vlees allemaal op een andere snijplank bereid worden om zo kruisbesmetting te voorkomen.

vaderdagcadeau snijplanken

2. Champagne!

Haal een goede fles champagne of andere mousserende wijn – zoals Prosecco of Cava – bij de slijter. Maak het geheel af met een leuk kaartje en deze VacuVin Champagne saver, waarmee je een fles champagne keer op keer kunt openen en afsluiten. Als -ie niet in één keer op gaat…

champagnekoeler moederdagcadeau

3. Luxe whiskey set 

Deze luxe whiskey set is een top-cadeau voor whisky liefhebbers. Inclusief prachtige glazen, herbruikbare whisky ijsblokjes van steen en een handige ijsblokjestang. De doos is gemaakt van bamboe en 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

1200x1200

4. Een muffinvorm met lekker recept

Geef je favoriete muffins – zelfgebakken of het recept uitgeschreven op papier. Mijn favoriete muffinrecepten vind je hier! Uiteraard geef je er ook een handige muffinvorm bij, zodat hij zelf aan de slag kan in de keuken.

Rabarber-banaan muffins

5. Een kookboek

Van een goed kookboek wordt iedereen blij, toch? Dit zijn mijn drie favorieten om met Vaderdag cadeau te geven:

Simpel van Yotam Ottolenghi
Vegabijbel van Isabel Boerdam
Homemade Basics van Yvette van Boven

6. Kernthermometer

Een goede digitale kernthermometer vind ik altijd een fantastisch cadeau voor thuiskoks. Hiermee wordt koken, en met name het garen van vlees en vis, zoveel makkelijker! Een goed exemplaar is deze Orthex kernthermometer, die ook nog eens lekker betaalbaar is.

Orthex Kernthermometer, digitaal

7. Een stijlvolle thermosbeker

Is de man in kwestie veel onderweg? Dan mag een toffe thermosbeker natuurlijk niet ontbreken in zijn collectie. Ook handig voor thuis natuurlijk! Deze Retulp Tumbler is een prachtig groene thermosfles. De isoleerfles heeft een inhoud van 300 ml en zorgt ervoor dat warme dranken minimaal 6 uur warm en koude dranken minimaal 8 uur koud blijven. Dit maakt de thermosfles een ideale koffiebeker to go voor tijdens het reizen, op het werk of onderweg.

Enne: door zo’n herbruikbare thermosfles te gebruiken help je de plastic soup tegen te gaan. Bovendien doneert Retulp 1000x de inhoud van de thermosfles aan schoon drinkwater in derdewereldlanden. Doordat jij je thermoskan vaker gebruikt verminder je het gebruik van single-use. Zo is de Retulp thermosbeker een goed cadeau voor Vaderdag, maar ook voor de planeet!

1200x800

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!