Blini met carpaccio en truffelroom

Blini met carpaccio  

Blini’s zijn misschien klein van stuk, maar vergis je niet: dit zijn serieuze smaakdragers. Oorspronkelijk komen ze uit de Oost-Europese keuken en worden ze vaak geserveerd met luxe toppings. En dat is precies waar ze in uitblinken. In dit recept vormen ze de warme, zachte basis voor flinterdunne carpaccio van ossenhaas. EĆ©n hap en je weet: dit is geen doorsnee borrelhapje, dit is een amuse die je keer op keer gaat maken.  

Blini met Carpaccio van ossenhaas 

Carpaccio is zo’n ingrediĆ«nt dat meteen luxe uitstraalt, zeker als je ā€˜m zelf maakt van ossenhaas. Door het vlees kort aan te vriezen snijd je het superdun, waardoor het bijna smelt op je tong. Geen poespas nodig: goede kwaliteit vlees, dun geslagen en losjes op een warme blini gelegd. Dat contrast: koud vlees, warme basis maakt deze amuse extra spannend. Simpel, puur en precies goed. Meer heb je niet nodig.  

Truffel

Truffel doet iets magisch met een gerecht. Een klein beetje is al genoeg om alles naar een hoger niveau te tillen. In deze truffelroom, gemaakt van crĆØme fraĆ®che en truffeltapenade, zit precies de juiste balans: romig, licht aards en hartstikke veel smaak, zonder te overheersen. Het verbindt de zachte blini met de carpaccio en zorgt ervoor dat alles samenkomt in ƩƩn luxe amuse hapje. 

Blini met carpaccio - mil

De fisishing touch: krokante kappertjes 

En dan die kappertjes… Niet zomaar erop gestrooid, maar gefrituurd tot knapperige smaakbommetjes. Zout, krokant en net even brutaal. Ze zorgen voor textuur, een klein zuurtje en precies die crunch die dit hapje nodig heeft. Het zijn die kleine details die een goede amuse veranderen in eentje waar mensen over blijven praten. 

De perfecte amuseĀ 

Deze blini met carpaccio en truffelroom is het soort hapje dat je serveert met een feestelijk en vooral gezellig diner.  Een diner met vrienden of als luxe start van een uitgebreid kerstmenu. Warm, koud, romig en krokant in ƩƩn hap en dat binnen twintig minuten op tafel. Chique, maar niet ingewikkeld. Precies zoals we het willen. 

Blini met carpaccio - mil
Totale tijd20 minuten

Blini met carpaccio en truffelroom

Makkelijke amuse van flinterdunne ossenhaas op warmeĀ bliniĀ met romige truffelroom en krokante kappertjes.
Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Benodigdheden

  • Slagersfolie
  • koekenpan
  • Keukenpapier

Ingrediƫnten

12 porties
  • 350 gr ossenhaas
  • 125 gr crĆØme fraĆ®cheĀ 
  • 2 el truffeltapanade
  • Peper en zout
  • 12 blini's
  • 30 gr roomboter
  • 3 el neutrale olie
  • 30 gr kappertjes

Bereidingswijze: 

  • Leg de ossenhaas 15–20 minuten in de vriezer zodat hij steviger wordt en makkelijker te snijden is.Ā 
  • Snijd de ossenhaas in dunne plakjes. Leg tussen slagersfolie en sla met een pan of deegroller flinterdun.Ā 
  • Meng de crĆØme fraĆ®che met deĀ truffeltapenadeĀ en breng op smaak met zout en peper.Ā 
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak deĀ bliniĀ kort aan op hoog vuur tot ze warm en licht goudbruin zijn.Ā 
  • Verhit de neutrale olie in een kleine koekenpan. Spoel de kappertjes af, dep ze volledig droog en frituur ze 2 minuten tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.Ā 
  • Leg de warmeĀ bliniĀ op een schaal, verdeel de carpaccio er losjes over, schep er wat truffelroom op en maak af met de krokante kappertjes.Ā 

Tip!

Gebruik een heel scherp koksmes voor de ossenhaas. Hoe dunner je snijdt, hoe mooier de carpaccio uitvalt.Ā 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    189,00
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    524,26
    Koop via bol.com
Mijn Cheesecakeboek

Het lekkerste cadeau voor de feestdagen!

Mijn Cheesecakeboek zit bomvol verrukkelijke recepten – van supersimpel tot heerlijk uitdagend. Voor klassieke liefhebbers, avontuurlijke bakkers en iedereen daartussenin: dit boek heeft voor ieder wat wils.

En weet je wat dit nog leuker maakt? Ik verras jóu deze feestdagen! Tijdelijk geef ik je €10 korting. Scoor mijn Cheesecakeboek nĆŗ voor slechts €24,99, inclusief verzendkosten, en ik zorg dat je hem voor de feestdagen op de mat krijgt.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.