Blini met carpaccio
Bliniās zijn misschien klein van stuk, maar vergis je niet: dit zijn serieuze smaakdragers. Oorspronkelijk komen ze uit de Oost-Europese keuken en worden ze vaak geserveerd met luxe toppings. En dat is precies waar ze in uitblinken. In dit recept vormen ze de warme, zachte basis voor flinterdunne carpaccio van ossenhaas. EĆ©n hap en je weet: dit is geen doorsnee borrelhapje, dit is een amuse die je keer op keer gaat maken.
Blini met Carpaccio van ossenhaas
Carpaccio is zoān ingrediĆ«nt dat meteen luxe uitstraalt, zeker als je ām zelf maakt van ossenhaas. Door het vlees kort aan te vriezen snijd je het superdun, waardoor het bijna smelt op je tong. Geen poespas nodig: goede kwaliteit vlees, dun geslagen en losjes op een warme blini gelegd. Dat contrast: koud vlees, warme basis maakt deze amuse extra spannend. Simpel, puur en precies goed. Meer heb je niet nodig.
Truffel
Truffel doet iets magisch met een gerecht. Een klein beetje is al genoeg om alles naar een hoger niveau te tillen. In deze truffelroom, gemaakt van crème fraîche en truffeltapenade, zit precies de juiste balans: romig, licht aards en hartstikke veel smaak, zonder te overheersen. Het verbindt de zachte blini met de carpaccio en zorgt ervoor dat alles samenkomt in één luxe amuse hapje.

De fisishing touch: krokante kappertjes
En dan die kappertjes⦠Niet zomaar erop gestrooid, maar gefrituurd tot knapperige smaakbommetjes. Zout, krokant en net even brutaal. Ze zorgen voor textuur, een klein zuurtje en precies die crunch die dit hapje nodig heeft. Het zijn die kleine details die een goede amuse veranderen in eentje waar mensen over blijven praten.
De perfecte amuseĀ
Deze blini met carpaccio en truffelroom is het soort hapje dat je serveert met een feestelijk en vooral gezellig diner. Een diner met vrienden of als luxe start van een uitgebreid kerstmenu. Warm, koud, romig en krokant in ƩƩn hap en dat binnen twintig minuten op tafel. Chique, maar niet ingewikkeld. Precies zoals we het willen.

Blini met carpaccio en truffelroom
Benodigdheden
- Slagersfolie
- koekenpan
- Keukenpapier
Ingrediƫnten
- 350 gr ossenhaas
- 125 gr crĆØme fraĆ®cheĀ
- 2 el truffeltapanade
- Peper en zout
- 12 blini's
- 30 gr roomboter
- 3 el neutrale olie
- 30 gr kappertjes
Bereidingswijze:
- Leg de ossenhaas 15ā20 minuten in de vriezer zodat hij steviger wordt en makkelijker te snijden is.Ā
- Snijd de ossenhaas in dunne plakjes. Leg tussen slagersfolie en sla met een pan of deegroller flinterdun.Ā
- Meng de crĆØme fraĆ®che met deĀ truffeltapenadeĀ en breng op smaak met zout en peper.Ā
- Verhit de roomboter in een koekenpan en bak deĀ bliniĀ kort aan op hoog vuur tot ze warm en licht goudbruin zijn.Ā
- Verhit de neutrale olie in een kleine koekenpan. Spoel de kappertjes af, dep ze volledig droog en frituur ze 2 minuten tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.Ā
- Leg de warmeĀ bliniĀ op een schaal, verdeel de carpaccio er losjes over, schep er wat truffelroom op en maak af met de krokante kappertjes.Ā
Tip!
- Amuse recepten
- 21 diner
- Borrel recepten
- Brunch recepten
- Feestdagen recepten
- High tea recepten
- Kerst voorgerechten
- Kerstrecepten
- Paas recepten
- Recepten
- Vlees recepten
- Voorgerechten
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka