Bijgerecht recepten

Haricot verts met amandel, parmezaan en citrus recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 min.
  • Bereiden 10 min.
  • Aantal personen 4

Ingredienten

500 gram haricot verts

150 gram geschaafde amandel

2 clementines

100 gram geraspte Parmezaan

olijfolie

peper en zout

Sharing is caring!

Haricot verts met amandel, parmezaan en citrus is een heerlijk bijgerecht. Bijvoorbeeld om te serveren bij bijvoorbeeld een Beef Wellington. Maar ook bij allerlei andere gerechten is het heerlijk om dit haricot verts recept te gebruiken. En het kost je nagenoeg geen moeite om het te bereiden. Toch kun je je gasten verrassen met deze heerlijke groenten met een extra touch. Het is een kwestie van de haricot verts koken en er nog wat lekkere extra smaken aan toevoegen. Voortaan houd je het niet bij haricot verts koken alleen, maar voeg je keer op keer ook deze heerlijke extra’s toe. Lees mee en ontdek hoe jij de lekkerste haricot verts voorschotelt aan je gezin of je allerbeste vrienden.

Recept haricot verts met amandel, parmezaan en citrus: bereidingswijze

Maak eerst de haricot verts schoon en kook ze vervolgens in 7 minuten gaar. Pak de 2 clementines en rasp de schil van de clementines eroverheen. Besprenkel de haricot verts met het sap van de clementines en wat olijfolie. Rooster de geschaafde amandel in een pannetje en strooi ook dit over de boontjes. Voeg tot slot nog wat parmezaan en zout en peper toe en klaar zijn je haricot verts. Met zo’n luxe bereiding verdienen je boontjes echt wel een luxe naam als haricot verts, toch?

Nog meer lekkers